Rotterdam 10e plek voor vastgoedbeleggers

Rotterdam 10e plek voor vastgoedbeleggers
Vastgoedbeleggers lopen binnen in Randstad | Financieel
Over het algemeen was 2017 met een totaal rendement van 9,3 procent binnen de eurozone, ten opzichte van 7,9 procent in 2016, een positief jaar voor beleggers in de Europese vastgoedmarkt.

Laurens-Jan Portier, consultant bij Sweco: “In Nederland wordt met name geïnvesteerd in logistiek, kantoren en woningen. De bouw blijft achter en de vraag groeit, dus is vastgoed een relatief veilige investering voor commerciële partijen. Door het lage aanbod schieten de prijzen omhoog.”

De investeerders in Nederlands vastgoed zijn partijen uit heel Europa en Azië, aldus Portier. “We zien een enorme kapitaalvlucht vanuit Azië naar de Europese markt.

Behalve in de Nederlandse steden was ook in München, Barcelona, Madrid, Lyon, Berlijn en Porto een hoog rendement te halen.

Sweco denkt dat de Europese vastgoedmarkt ook dit jaar en volgend jaar hoge rendementen blijft opleveren. Portier: “De beste stenen zijn al in handen van grote beleggers zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Het beleggersvertrouwen is zo groot dat er nu ook in minder gunstige objecten wordt geïnvesteerd.”

DE BILT (ANP) – De vier grote Nederlandse steden behoorden tot de lucratiefste van Europa voor vastgoedinvesteerders.

Amsterdam was vorig jaar met een rendement van 16,4 procent zelfs de stad waar beleggers het meest verdienden aan hun investering, blijkt uit een rapport van ingenieurs- en adviesbureau Sweco. Ook Utrecht (3e met 14,2 procent), Den Haag (6e met 12,3 procent) en Rotterdam (10e met 11,2 procent) leverden een hoog rendement op.

Vastgoedbeleggers konden binnen de eurozone vorig jaar een rendement van 9,3 procent behalen. Dat was in 2016 nog 7,9 procent. Behalve in de Nederlandse steden was ook in München, Barcelona, Madrid, Lyon, Berlijn en Porto een hoog rendement te halen.

Sweco denkt dat de Europese vastgoedmarkt ook dit jaar en volgend jaar hoge rendementen blijft opleveren.

06:00Sekswinkel bestaat 50 jaar: Prima als niemand komt07 aug.Nederlanders de dupe van staking budgetvlieger03 aug.Heineken zet Carlsberg een hak06 aug.PostNL geen grip op problemenElke ochtend het laatste financiële nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.


Rotterdam at Twitter: