Rotterdamse motorrijders halen ruim 36.000 euro op voor onderzoek …

Rotterdamse motorrijders halen ruim 36.000 euro op voor onderzoek ...
Duizend motorrijders in pak door Amsterdam voor het goede doel
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9970. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.tubantia.nl te lezen.

AMSTERDAM – (AT5) Motorrijders in een een driedelig kostuum, je ziet het niet vaak. Toch gebeurde het vandaag wereldwijd en dus ook in Amsterdam. Langs de kade achter Pakhuis de Zwijger verzamelden zo'n duizend bikers in pak om een tour te maken voor het goede doel.

De deelnemers hebben uiteenlopende redenen voor hun deelname. "Het goede doel en de leuke sfeer is voor mij de reden dat ik hier al voor de tweede keer bij ben", zegt iemand.

Video: Nijmeegse Gentlemans Ride haalt 27.000 euro op voor strijd tegen prostaatkanker

Deze rit is slechts een deel van de grote Distinguished Gentlemans Ride, waarbij van Mexico tot Japan geld ingezameld wordt tegen prostaatkanker en depressiviteit onder mannen. "Wereldwijd is er al vijf miljoen dollar ingezameld. Dat bedrag willen we eigenlijk elk jaar hoger hebben."

De stoet is een opvallende verschijning, want de dresscode is een driedelig kostuum. "Vorig jaar was ik ook in stemmig grijs of bruin of zwart. Maar dit jaar had ik zoiets van: ik wil er wat meer kleur aan geven", zegt een van de motorrijders over zijn blauw-geruite pak.