Eis: 30 jaar cel voor dubbele moord Rotterdam

Eis: 30 jaar cel voor dubbele moord Rotterdam
Verdachte liquidatie is de overvaller die zelf werd overvallen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een van de verdachten die donderdag terecht staat voor een dubbele liquidatie in de Beverwaard, wordt verdacht van meer misdrijven. Zo zou hij ook de overvaller zijn die zelf werd overvallen tijdens een overval op een vestiging van Domino's Pizza aan Kerstendijk in Rotterdam-IJsselmonde.

Zijn plan zou aanvankelijk zijn geweest een van de mannen om te brengen. Maar dat er nog een tweede persoon in de auto zat, heeft hem er niet van weerhouden te schieten, aldus het OM. Volgens justitie is voorbedachten rade voor beide moorden bewezen: hij zou voldoende gelegenheid en tijd hebben gehad om op de avond zelf van de dubbele liquidatie af te zien.

De verdachte, Rolly P., zou in april 2017 iets na 23:00 uur de zaak met een pistool zijn binnengevallen. Daarna dwong hij de twee personeelsleden om de kluis te open.

OM eist dertig jaar voor dubbele moord Rotterdam-Beverwaard

Tien seconden later kwamen twee andere overvallers de pizzeria binnen. Zij beroofden Rolly P. van zijn buit. Zij zijn nog spoorloos.

De Rotterdammer heeft bekend dat hij de mannen heeft doodgeschoten. Hij had de moord volgens justitie uitgebreid voorbereid, het motief was vermoedelijk een ripdeal. De jonge verdachte zou 15.000 euro krijgen voor de liquidatie. Hij wordt ook verdacht van een overval, heling en een winkeldiefstal.

P. zou nadien ook nog geld hebben meegenomen. De politie kwam P. op het spoor, omdat de scooter die na de overvallen achterbleef, van hem zou zijn geweest.

De overval werd besproken tijdens de behandeling van de liquidatie aan de Rhijnauwensingel, eind vorig jaar. Deze verdachte was toen achttien jaar. De andere drie verdachten waren minderjarig. Zij komen later voor de rechter.Lees ook: LIVEBLOG rechtszaak dubbele liquidatie Beverwaard Lees ook: Overvallers overvallen overvaller Lees ook: De overval bij Bureau Rijnmond

In december 2017 werden twee mannen doodgeschoten met een kalasjnikov. Volgens het OM is de kans dat de 19-jarige verdachte opnieuw de fout in gaat “zeer groot”.