OM eist 30 jaar cel voor dubbele liquidatie Rotterdam

OM eist 30 jaar cel voor dubbele liquidatie Rotterdam
Verdachte liquidatie is de overvaller die zelf werd overvallen
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een van de verdachten die donderdag terecht staat voor een dubbele liquidatie in de Beverwaard, wordt verdacht van meer misdrijven. Zo zou hij ook de overvaller zijn die zelf werd overvallen tijdens een overval op een vestiging van Domino's Pizza aan Kerstendijk in Rotterdam-IJsselmonde.

De verdachte, Rolly P., zou in april 2017 iets na 23:00 uur de zaak met een pistool zijn binnengevallen. Daarna dwong hij de twee personeelsleden om de kluis te open.

De officier van justitie gaat uit van moord, en zei een eis van levenslang te hebben overwogen. De jongens zijn door een andere, onbekend gebleven persoon of personen uitgelokt om de moorden te plegen. Namen van een opdrachtgever heeft P. niet genoemd. Justitie gaat ervan uit dat P. voor de liquidaties 15.000 euro heeft gekregen. Hij zal dat geld moeten gaan terugbetalen als hij veroordeeld wordt.

Tien seconden later kwamen twee andere overvallers de pizzeria binnen. Zij beroofden Rolly P. van zijn buit. Zij zijn nog spoorloos.

Tegen één van de verdachten van de moord op Gilbert Henriëtta (26, foto) en Lindomar Elizabeth (25) op de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard heeft de officier van justitie donderdag 30 jaar cel geëist. Rolly P. zou op 20 december 2017 het tweetal met een AK-47 van dichtbij hebben beschoten.

P. zou nadien ook nog geld hebben meegenomen. De politie kwam P. op het spoor, omdat de scooter die na de overvallen achterbleef, van hem zou zijn geweest.

De overval werd besproken tijdens de behandeling van de liquidatie aan de Rhijnauwensingel, eind vorig jaar. Deze verdachte was toen achttien jaar. De andere drie verdachten waren minderjarig. Zij komen later voor de rechter.Lees ook: LIVEBLOG rechtszaak dubbele liquidatie Beverwaard Lees ook: Overvallers overvallen overvaller Lees ook: De overval bij Bureau Rijnmond