Ravage op A12 richting Rotterdam na ongeluk

Ravage op A12 richting Rotterdam na ongeluk
A12 bij Utrecht richting Den Haag dicht na ongeluk met twee vrachtwagens
ZOETERMEER – De A12 richting Utrecht is donderdagavond enige tijd afgesloten geweest na een ongeval dat was veroorzaakt door een spookrijder. Die was volgens de politie bij de afslag Zoetermeer/Pijnacker de weg opgereden, maar kwam er na een tijdje achter dat hij tegen het verkeer inreed. Toen hij op de snelweg ter hoogte van de Mandelabrug in Zoetermeer probeerde te keren, ging het mis. Drie automobilisten konden de spookrijder niet meer ontwijken.

Volgens een politiewoordvoerder raakte niemand gewond bij het ongeluk. Wel was er veel blikschade en werd de A12 afgesloten om de ravage op te ruimen.

A12 bij Utrecht dicht na ongeluk | Binnenland

De spookrijder bleek iets te diep in het glaasje te hebben gekeken; hij blies 900 ugl. Dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Straalbezopen spookrijder veroorzaakt ongeluk op A12

Rond Utrecht is het op de snelweg A12 richting Rotterdam extra druk door een groot ongeluk met zeker twee vrachtwagens en een personenauto. Een van de vrachtwagens is van een transportbedrijf van zeecontainers in Rotterdam.

Bij het ongeval is de chauffeur van de groene vrachtwagen lichtgewond geraakt. Hij is voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het in tegenstelling tot zijn voertuig goed.

PersonenautoDe aanrijding ontstond doordat tijdens een inhaalmanoeuvre een vrachtwagen in botsing kwam met een personenauto. In de personenauto zat een vrouw, zij is met de schrik vrijgekomen.

Door deze botsing trapten andere bestuurders hard op de rem. De bestuurder van de groene vrachtwagen kon niet op tijd remmen, waardoor hij achterop de andere vrachtwagen inreed.

Olie op de wegDe weg is afgesloten richting Rotterdam en Den Haag. Op de plaats van het ongeluk ligt rommel en olie. Het asfalt moet eerst worden schoongemaakt met een speciaal apparaat. Rijkswaterstaat verwacht dat de afsluiting tot in de avondspits gaat duren.

Verkeer richting Rotterdam of Den Haag kan omrijden via de A27 en A15. Op de A27 is de vertraging rond 15:30 uur al opgelopen tot dertig minuten.