Ravage op A12 richting Rotterdam na ongeluk

Ravage op A12 richting Rotterdam na ongeluk
A12 bij Utrecht richting Den Haag deels dicht na ongeluk
Bij knooppunt Oudenrijn is een ongeluk gebeurd waarbij onder meer twee vrachtwagens betrokken waren. De weg is dicht in de richting van Den Haag, en blijft dat waarschijnlijk tot in de avondspits.

Het verkeer stond om 15.00 uur vanmiddag al vast vanaf Bunnik. Ook op de A27 en de A28, die aansluiten op de A12, is het verkeer door het ongeluk vastgelopen.

A12 bij Utrecht dicht na ongeluk | Binnenland

Bij het ongeluk zijn olie en rommel op de weg terechtgekomen. De weg moet schoongemaakt worden met een speciale zoab-cleaner. Pas als dat klaar is, kan de weg weer open.

Wie naar Den Haag of Rotterdam moet, wordt geadviseerd om bij knooppunt Lunetten om te rijden via de A27, de A15 en de A4.

Rond Utrecht is het op de snelweg A12 richting Rotterdam extra druk door een groot ongeluk met zeker twee vrachtwagens en een personenauto. Een van de vrachtwagens is van een transportbedrijf van zeecontainers in Rotterdam.

Bij het ongeval is de chauffeur van de groene vrachtwagen lichtgewond geraakt. Hij is voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar maakt het in tegenstelling tot zijn voertuig goed.

PersonenautoDe aanrijding ontstond doordat tijdens een inhaalmanoeuvre een vrachtwagen in botsing kwam met een personenauto. In de personenauto zat een vrouw, zij is met de schrik vrijgekomen.

Door deze botsing trapten andere bestuurders hard op de rem. De bestuurder van de groene vrachtwagen kon niet op tijd remmen, waardoor hij achterop de andere vrachtwagen inreed.

Olie op de wegDe weg is afgesloten richting Rotterdam en Den Haag. Op de plaats van het ongeluk ligt rommel en olie. Het asfalt moet eerst worden schoongemaakt met een speciaal apparaat. Rijkswaterstaat verwacht dat de afsluiting tot in de avondspits gaat duren.

Verkeer richting Rotterdam of Den Haag kan omrijden via de A27 en A15. Op de A27 is de vertraging rond 15:30 uur al opgelopen tot dertig minuten.