104.000 euro aan boetes na één dag controle in Rotterdam-Zuid

104.000 euro aan boetes na één dag controle in Rotterdam-Zuid
Patsercontrole in Rotterdam levert tientallen autos op
In Rotterdam-Zuid is een grote politieactie aan de gang. Autos worden aan de kant gezet en gecontroleerd. Er wordt gecheckt of automobilisten boetes open hebben staan en of er verborgen ruimtes in het voertuig zitten. Ook wordt er gezocht naar drugs.

De actie is rond 09.30 uur vanochtend begonnen en duurt de hele dag. Sindsdien heeft de politie 21 autos en duizenden euros in beslag genomen. Zes mensen zijn opgepakt.

Politie pakt patserbakken af in Rotterdam-Zuid

Rotterdam-Zuid kampt met veel drugsoverlast. Volgens verslaggever Robert Bas worden voornamelijk dure en opvallende autos aan de kant gezet en doorzocht.

Bij de actie in Rotterdam zijn enkele tientallen rechercheurs en motoragenten betrokken. Ze controleren vooral op dure auto’s. In sommige gevallen worden die ter plekke in beslag genomen, als er en vermoeden is van witwassen of crimineel vermogen.

Met de actie wil de politie de bewoners van het stadsdeel laten zien dat de overheid optreedt tegen ondermijning en dat misdaad niet loont, zegt Robert Bas. Daarom heeft de politie locaties uitgezocht die duidelijk zichtbaar zijn, zoals het Afrikaanderplein en de voet van de Erasmusbrug.

De politie noemt het een “actie tegen ondermijning”. Betrokken diensten zijn behalve de politie, het Openbaar Ministerie, gemeente Rotterdam, de belastingdienst en de Douane.

Voor meer informatie, klik dan hier en kijk hier voor ons privacy statement en hier voor het privacy statement van TMG.

Crimineel vermogen pakken wij af! Tussenstand van de actie van vandaag: 21 auto's en duizenden euro's.#ondermijning #geld #bezit #afpakken pic.twitter.com/ggQSvfrE5x