Extra toezicht bij stations en moskeeën na dodelijke schietpartij Utrecht – AD.nl

Extra toezicht bij stations en moskeeën na dodelijke schietpartij Utrecht - AD.nl
LIVEBLOG: Extra toezicht bij stations en moskeeën in Rotterdam na mogelijke aanslag Utrecht
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Bij de schietpartij kwamen drie mensen om het leven en raakten er vijf gewond. Een man begon in een tram in de rondte te schieten. De vermoedelijke schutter is aangehouden.

Rotterdam – Onder andere in de regio Rotterdam zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen na de schietpartij vanmorgen in Utrecht. Een man opende het vuur in een tram. Meerdere personen raakten gewond en 3 personen overleefden de schietpartij niet. De overheid houdt rekening met een terroristisch motief en heeft het dreigingsniveau verhoogd naar niveau 5, het hoogste niveau in Nederland. Dit dreigingsniveau was alleen van kracht in de provincie Utrecht. In de rest van het land is dreigingsniveau 4 van kracht gebleven.Onder andere op luchthavens, stations en bij moskeeën is extra politie aanwezig zoals in Rotterdam, waar extra agenten actief zijn op bijvoorbeeld station Rotterdam Centraal Meerdere arrestatieteam en anti-terreureenheden uit het hele land zijn aanwezig in Utrecht, op zoek naar de dader. Voor de medische hulp aan de slachtoffers is het calamiteitenhospitaal geopend. Een groot aantal ambulances en 3 traumahelikopters waren ter plaatse.

Over de toedracht is nog niet veel duidelijk, maar de politie houdt rekening met een terroristisch motief. Lees hieronder het liveblog terug.