Straat Rotterdam afgezet om mogelijk explosief | Binnenland – Telegraaf.nl

Straat Rotterdam afgezet om mogelijk explosief | Binnenland - Telegraaf.nl
Explosief gevonden in tuin van woning Donkerslootstraat | Rotterdam
ROTTERDAM – De politie heeft dinsdag de Donkerslootstraat in Rotterdam afgezet omdat er mogelijk een explosief is gevonden. Een aantal woningen wordt ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie doet onderzoek.

De politie zegt dat het onderzoek verband houdt met een eerder incident in de straat, dat lag in de relationele sfeer van vorige bewoners.

Woningen Rotterdam-Feijenoord ontruimd na vondst explosief

In december vorig jaar werden in een woning in de straat in de wijk Feijenoord al explosieven gevonden. Dat was kort na een explosie aan het Alberto Morviahof in Rotterdam-Lombardijen. Daar was een bom afgegaan, waarbij geparkeerde autos schade opliepen. Een 36-jarige Rotterdammer werd toen opgepakt.

Volgens de politie heeft de vondst van het explosief te maken hebben met een eerder incident in de relationele sfeer van de vorige bewoners van het pand. Op 4 december vorig jaar werd een aantal panden in dezelfde straat namelijk ook al ontruimd.

rotterdamexplosieven opruimingsdienst (eod)politieUpdated Gisteren, 14:13Gisteren, 14:08 in BINNENLANDPOPULAIRE VIDEO'S19 mrt.Baudet reageert op kritiek18 mrt.Eerste beelden schietpartij Utrecht18 mrt.Afschuwelijke taferelen na aanslag: hulpverlener doet verhaal17 mrt.Boeing, is dit écht de bedoeling?Gerelateerde artikelen05 mrt.BuitenlandIerse postzegels op explosieven op luchthavens Londen03 mrt.BinnenlandGemak waarmee explosief wordt gebruikt verontrustend03 mrt.BinnenlandHalsema bij getroffen coffeeshop: Dit is verbijsterend20 feb.BinnenlandMan opgepakt voor plaatsen nepbommen bij bank31 jan.BuitenlandDrie arrestaties na vondst zelfgemaakte bom in huis25 jan.BinnenlandPuinhoop door explosief bij sportschool AmstelveenDagelijks tijdens de lunch het laatste nieuws in je inbox?AanmeldenOngeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Het onderzoek werd verricht naar aanleiding van een recente verklaring van een 36-jarige Rotterdammer. Hij werd vorig jaar aangehouden op verdenking van het plaatsen van een explosief in het Alberto Monarviahof te Rotterdam. Verschillende autos raakten daarbij beschadigd. Er volgde toen uitgebreid onderzoek waaronder diverse verhoren van de verdachte. Dat leidde er toe dat op 4 december al een onderzoek in een woning in de Donkerslootstraat werd ingesteld. Daarbij werden toen ook explosieven gevonden die werden vernietigd. De politie gaat verder met het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Rotterdam – In een tuin aan de Donkerslootstraat te Rotterdam is vanmiddag een goed verborgen explosief gevonden. De nieuwe bewoners en enkele buren moesten gedurende het onderzoek de woning verlaten. Het explosief dat is gevonden is afgevoerd door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Zij zullen het onschadelijk maken.