Marathonzondag in Rotterdam: welke wegen zijn afgesloten? – RTV Rijnmond

Marathonzondag in Rotterdam: welke wegen zijn afgesloten? - RTV Rijnmond
Zij lopen de marathon van Rotterdam: Het is een confrontatie met jezelf
Al vanaf zaterdag zijn er verschillende afsluitingen in de stad en dat worden er naarmate de start nadert alleen maar meer. 

Het advies van bereikbaarheidsinstituut Rotterdam Onderweg luidt: “Kom je via het westen de stad in, ga er dan in het westen ook uit. Kom je vanuit het oosten, ga dan ook via het oosten weer uit de stad.”

Naar verwachting zal de winnaar van de marathon rond het middaguur over de finish komen. De laatste loper wordt rond 16.30 uur verwacht en zal feestelijk onthaald worden. (Foto: NU.nl/Lisa Lin)

De RET adviseert vanwege de afsluitingen om binnen de stad vooral de metro te nemen. De metro rijdt zondag vanwege de marathon iedere vijf minuten. Wel is station Leuvehaven zondag tot 15:00 uur buiten gebruik.  

De deelnemers startten aan de voet van de Erasmusbrug. Dit is sinds 2018 de nieuwe startlocatie. Lopers zullen de brug tweemaal tegenkomen tijdens de marathon. (Foto: ANP)

Belangrijke verkeerswegen die deze dag niet gebruikt kunnen worden zijn onder meer de Coolsingel en Schiedamsedijk, beiden zijn in beide richtingen volledig afgesloten. Het Weena is vanaf de Karel Doormanstraat richting Hofplein afgesloten. 

Om de wedstrijd van 42 kilometer en 195 meter in goede banen te leiden, zijn er rond het parcours veel zware zandzakken geplaatst. (Foto: ANP)

De Erasmusbrug gaat vanaf 07:00 uur dicht richting Noord, vanaf 09:00 uur is de brug in beide richtingen dicht. Voor fietsers en voetgangers blijft de brug wel open. Ook de Laan op Zuid, de Dorpsweg en Brielselaan zijn afgesloten. De afsluitingen in Rotterdam-Zuid duren tot 15:00 uur. Aan de noordkant van De Maas duren de meeste afzettingen tot het begin van de avond. 

Aan de marathon doen dit jaar zeventienduizend deelnemers mee en is hiermee stijf uitverkocht. (Foto: ANP)

De organisatie van de marathon geeft op hun website gedetailleerd aan wanneer wegen weer open gaan voor verkeer.

Overigens is het niet alleen puzzelen voor de automobilist. Deelnemers die met de trein komen vanuit Noord-Holland moeten rekening houden met werkzaamheden.

Zo rijden er geen treinen rond Leiden Centraal. Marathonlopers die via de stations rondom Amsterdam naar het parcours reizen, moeten daarom de Intercity Direct nemen, of reizen via Utrecht Centraal.

Reizigers vanuit Leiden kunnen met NS-bussen naar Den Haag en vanuit daar doorreizen naar Rotterdam. 

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.