Bivakmutsen en imitatievuurwapens in Rotterdam: acht aanhoudingen – Politie

Bivakmutsen en imitatievuurwapens in Rotterdam: acht aanhoudingen - Politie
Acht mannen aangehouden om nepwapens bij De Kuip in Rotterdam
De politie kreeg melding van bezorgde burgers, over een groep van ongeveer twintig mannen die met bivakmutsen en wapens rond zouden lopen in de straat. Een groot aantal agenten ging eropaf en hield acht mannen aan. 

Van de twintig mannen had er één geen ID bij, hadden twee anderen vuurwerk bij zich, had een ander een mes, zaten drie personen in een auto waar een Kalasjnikov werd gevonden en had een laatste een imitatievuurwapen in zijn schoudertas. Ook de Kalasjnikov bleek nep te zijn, maar was bijna niet van echt te onderscheiden. 

De mannen zouden mogelijk bezig zijn geweest met het opnemen van een videoclip. Maar videoclip of niet, de politie vindt het geen geldige reden om zo over straat te gaan. Naast het wapen- en vuurwerkbezit, zitten de mannen dan ook vast voor ondoordacht gedrag. 

Van de 20 personen zijn er 8 aangehouden, van wie er eentje geen ID kon tonen, twee anderen hadden vuurwerk bij zich, iemand toonde een mes, drie personen zaten in een auto waar een Kalasjnikov werd gevonden en verdachte acht had ook nog een imitatievuurwapen in zijn schoudertas. Het grote machinegeweer, een Kalasjnikov, bleek ook een imitatie. Het was samen met het nepvuurwapen nauwelijks van echt te onderscheiden. 

Ongeruste omwonenden belden de politie met de melding dat een groep mannen met bivakmutsen en wapens bij de Olympiaweg rondliepen.

Ter plaatse ontdekte de politie dat de vuurwapens, waaronder een kalasjnikov, nep waren. Behalve de nepwapens werd ook een mes en vuurwerk bij de groep gevonden. Van de twintig personen werden uiteindelijk acht mannen aangehouden.

“Er bestaat werkelijk geen een geldige reden om in deze setting over straat te gaan. Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje”, aldus de politie.