Acht mannen bij De Kuip in Rotterdam aangehouden vanwege nepwapens – NU.nl

Acht mannen bij De Kuip in Rotterdam aangehouden vanwege nepwapens - NU.nl
Acht aanhoudingen in Rotterdam om nepvuurwapens
Ongeruste omwonenden belden de politie met de mededeling dat een groep mannen met bivakmutsen en wapens bij de Olympiaweg rondliep.

Ter plaatse ontdekte de politie dat het om nepwapens ging. De mannen hadden onder meer een op een kalasjnikov lijkend nepwapen, een mes en vuurwerk bij zich. Acht van de in totaal twintig mannen werden aangehouden.

Er is werkelijk geen geldige reden om in deze setting over straat te gaan, zegt een politiewoordvoerder. “Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje.” De zaak wordt verder onderzocht.

Arrestaties in Rotterdam na onrust om gemaskerde mannen met wapens

“Er bestaat werkelijk geen geldige reden om in deze setting over straat te gaan. Niet in een drukke wijk zoals zaterdagavond in Rotterdam-Zuid waar Feyenoord speelde, ook niet in een rustig straatje en zelfs niet in een parkje”, aldus de politie.

Ongeruste omwonenden belden gisteravond de politie met de melding dat een groep mannen met bivakmutsen en wapens bij de Olympiaweg rondliepen. Ter plaatse ontdekte de politie dat de vuurwapens, waaronder een kalasjnikov, nep waren.

De politie kreeg melding van bezorgde burgers, over een groep van ongeveer twintig mannen die met bivakmutsen en wapens rond zouden lopen in de straat. Een groot aantal agenten ging eropaf en hield acht mannen aan. 

Van de twintig mannen had er één geen ID bij, hadden twee anderen vuurwerk bij zich, had een ander een mes, zaten drie personen in een auto waar een Kalasjnikov werd gevonden en had een laatste een imitatievuurwapen in zijn schoudertas. Ook de Kalasjnikov bleek nep te zijn, maar was bijna niet van echt te onderscheiden. 

Behalve de nepwapens werd ook een mes en vuurwerk bij de groep gevonden. Van de twintig personen werden uiteindelijk acht mannen aangehouden.

De mannen zouden mogelijk bezig zijn geweest met het opnemen van een videoclip. Maar videoclip of niet, de politie vindt het geen geldige reden om zo over straat te gaan. Naast het wapen- en vuurwerkbezit, zitten de mannen dan ook vast voor ondoordacht gedrag.