Groot alarm in Rotterdam-Zuid om brand, twee brandweermannen gewond – AD.nl

Groot alarm in Rotterdam-Zuid om brand, twee brandweermannen gewond - AD.nl
Twee brandweermannen gewond bij grote brand in Rotterdam
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De brand ontstond rond 16.00 uur op de eerste etage van de woning, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De brand was rond 17.50 uur geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Even voor 18:00 uur meldde de brandweer dat de brand geblust was. Bewoners van omliggende panden worden ergens anders opgevangen.In eerste instantie vermoedde de brandweer dat er mensen binnen waren, maar volgens de veiligheidsregio bleek dat niet het geval. Er was wel een kat in het huis, die heeft de brand niet overleefd.

Er waren geen mensen in de woning aanwezig tijdens de brand. Wel is er een kat omgekomen. De brandweer zette diverse blusvoertuigen in.

De brand woedde op de eerste etage, zowel erboven als eronder zitten andere woningen. Het appartement op de tweede etage is beschadigd.Brandweerkorpsen uit de regio kwamen met ondersteunende voertuigen naar de brand.

De gewonde brandweermannen werden met spoed naar de brandwondenafdeling van het Maasstad Ziekenhuis vervoerd. Wat de aard is van hun verwondingen, is niet bekend. De brandweermannen waren in de woning aan het blussen.

Rotterdam – Twee brandweermannen zijn gewond geraakt bij een uitslaande brand in Rotterdam. Dat meldt de Rotterdamse veiligheidsregio. De twee zijn met een ambulance naar een brandwondencentrum gebracht. Hoe erg hun verwondingen zijn is nog onduidelijk.

De ramen van het pand zijn gesprongen. Drie omliggende woningen kunnen momenteel niet bewoond worden. Deze bewoners worden op een andere locatie opgevangen.

De vlammen slaan uit een huis op de eerste etage aan de Zuidhoek. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.