Grote brand in Waalhaven onder controle | Rotterdam – AD.nl

Grote brand in Waalhaven onder controle | Rotterdam - AD.nl
Grote brand in Waalhaven Rotterdam onder controle
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De zwarte rookpluimen kwamen uit het dak van een pand van Galvamé, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de oppervlaktebehandeling van metalen. Mensen die last hadden van de rook, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Rond 13:00 uur is de rookontwikkeling afgenomen. Het advies om ramen en deuren te sluiten is niet meer van kracht. De brandweer is met meerdere wagens aanwezig om na te blussen. Volgens de brandweer gaat dat nog een groot deel van de middag duren.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. Volgens agenten ter plaatse zijn er geen gewonden gevallen.

Zeer grote brand in bedrijfspand Rotterdam – Flashphoto.nl

Medewerkers van Rijkswaterstaat en het waterschap zijn aanwezig om te voorkomen dat vervuild bluswater in het riool terecht komt. 

Rotterdam – Bij het bedrijf Galvame Oppervlaktetechnieken op de Willingestraat in Rotterdam is zondag een zeer grote brand uitgebroken. Er kwam korte tijd zeer veel zwarte rook uit het pand., waardoor er snel extra materieel ter plaatse werd gestuurd. Vanuit 2 ladderwagens werd de brand van bovenaf bestreden. Later werden er ook gaten in het dak gezaagd om beter bij de brandhaarden te kunnen komen. De brandhaarden werden exact opgespoord door de inzet van het drone-team. Met een warmtebeeldcamera konden de officieren op de grond live meekijken en de eenheden gericht aansturen.