Val acrobate bij circus Rotterdam | Binnenland – Telegraaf.nl

Val acrobate bij circus Rotterdam | Binnenland - Telegraaf.nl
Acrobate zwaargewond na val uit paal bij openingsvoorstelling Circusstad Festival
Rotterdam – Het publiek in de Rotterdamse Schouwburg kreeg de de schrik van zijn leven toen tijdens de openingsvoorstelling van Circusstad Festival een acrobate circa twee meter naar beneden viel.

De vrouw smakte naar beneden en kwam op haar rug terecht. Ze was samen met zes andere vrouwelijke acrobaten bezig met een act op de zogeheten Chinese Pole. Dat is een verticale paal van vijf meter hoogte. De acrobaten wisselen daar dans met trucs af. De vrouw greep mis en viel naar beneden, vertelt Circusstad Festival. Het gebeurde net voor de pauze. Het doek is meteen dicht gegaan en de voorstelling is gestopt. Ook is er meteen een ambulance gebeld.

De acrobate zou door de val even buiten kennis zijn geweest. Volgens de artsen was ze al snel bij kennis en kon ze vertellen wat ze voelde, zegt artistiek leider Maaike van Langen. Daarna is ze overgebracht naar het ziekenhuis. Ze was nog steeds bij bewustzijn en ze zouden naar haar nek gaan kijken.

De zevenhonderd toeschouwers kregen via de omroepinstallatie te horen dat de openingsavond afgelast werd. Voor de komende dagen gaat het festival wel gewoon door, maar de manier waarop moet nog blijken. "Dat gebeurt ook in overleg met de artiesten", voegt Van Langen daar aan toe.

De voorstelling van het Zweeds gezelschap met acrobaten van allerlei nationaliteiten was uitverkocht met zevenhonderd toeschouwers. Het is een drama, afschuwelijk. Maar het is aan de andere kant ook het risico van het vak. We hopen dat de acrobate er snel weer bovenop komt.

"Dit is vreselijk", vervolgt Van Langen. "Je hoopt het nooit mee te maken, maar het is aan de andere kant het risico van het vak. Maar we hopen vooral dat de acrobate er weer bovenop komt."

Voor de komende dagen gaat het festival gewoon door, morgenochtend overlegt het festival samen met het gezelschap of hun andere voorstellingen gewoon doorgaan. Haar collegas zijn ook enorm geschrokken.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.