Auto met passagiers meerdere keren beschoten in Rotterdam – Hartvannederland.nl

Auto met passagiers meerdere keren beschoten in Rotterdam - Hartvannederland.nl
Schoten gelost in Rotterdam-Kralingen
De politie zegt dat vanuit een rijdende auto werd geschoten op een stilstaande auto met mensen erin. Aangekomen troffen agenten niemand aan. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. 

Volgens getuigen zijn wel enkele autos en een woning geraakt. Een van de geparkeerde autos in de straat werd aangereden toen de auto met de schutters wegreed.

Politie Rotterdam zoekt getuigen van schietincident Ramlehweg

Rotterdam – De politie in Rotterdam doet onderzoek naar een schietincident aan de Ramlehweg dat op 6 mei plaatsvond. Zij kan daarbij de hulp van getuigen goed gebruiken. Na een achtervolging hebben agenten net over de grens bij Hazeldonk in België een verdachte aangehouden.

ROTTERDAM – Na een schietpartij in Rotterdam heeft de politie een verdachte achtervolgd tot net over de Belgische grens. Niet ver van grensovergang Hazeldonk wisten agenten de 43-jarige man aan te houden. Hij wordt overgeleverd aan de Nederlandse autoriteiten.

Verdachte schietpartij vast na achtervolging | Binnenland

Rond 18.40 uur kwam de melding van het schietincident bij de politie binnen. Op de Ramlehweg schoten één of meerdere schutters vanuit een rijdende auto op een stilstaande auto met daarin meerdere personen. De stilstaande auto werd getroffen, maar geen van de inzittenden werd geraakt. De auto met daarin de dader(s) reed vervolgens weg, de slachtoffers perplex achterlatend. Onderzoek De politie startte na de melding direct een onderzoek: buurtbewoners werden bevraagd, forensisch onderzoek werd opgestart en er wordt naar camerabeelden gezocht. Ook wordt zo snel mogelijk met de inzittenden van de stilstaande auto gesproken. Op de rijksweg A16 zagen agenten het verdachte voertuig rijden. Er begon een achtervolging. Net na de grensovergang van België konden politiemensen de 43-jarige bestuurder uit Rotterdam aanhouden. Hij wordt uitgeleverd naar Nederland. Help de politie De politie zoekt nu uit wat de exacte toedracht van het incident is. Wie het schietincident heeft zien gebeuren of andere informatie heeft die de politie helpt in haar onderzoek, wordt gevraagd te bellen. Dat kan op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. Of vul onderstaand tipformulier in.

Op de snelweg A16 zagen agenten even later de auto rijden waar ze naar op zoek waren. Onderzoek naar de toedracht loopt nog.