Oei! Er staat een dak op instorten op de Beijerlandselaan – indebuurt Rotterdam – indebuurt

Oei! Er staat een dak op instorten op de Beijerlandselaan - indebuurt Rotterdam - indebuurt
Groot alarm voor vallende stenen Beijerlandselaan Rotterdam
Hulpdiensten hebben inmiddels het dak gecontroleerd. Dat blijkt stabiel. Wel is er sprake van loszittend metselwerk. Het gaat om zes plekken. Er vindt nog een laatste controle plaats. Die gebeurt rond 17:30 uur door een aannemer. Deze verricht eventuele noodreparaties. 

Rond 19:45 uur mochten de bewoners weer terug naar huis, ook de winkels mogen hun deuren weer openen. Volgende week beginnen de herstelwerkzaamheden.

De situatie heeft ook gevolgen voor het verkeer. De weg is in een richting dicht, tramlijn 25 was in beide richtingen gestremd. Die stremming is voorbij.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rotterdam onderzoek doet naar de situatie.

Rotterdam – Vrijdagmiddag 10 mei heeft een gevel van woningen aan de Beijerlandselaan in Rotterdam deels losgelaten. Bakstenen vielen naar beneden en kwamen op de glazen luifel terecht.

Rotterdam – Bij de Aktie Sport aan de Beijerlandselaan is vrijdagmiddag de omgeving ruim afgezet nadat er zomaar stenen vanuit de gevel naar beneden vielen. De hulpdiensten namen de situatie zeer serieus en rukten massaal uit. De brandweer schaalde op naar GRIP 1 en de omgeving werd afgezet en omliggende panden werden geevacueerd. Ook het weg en tramverkeer zijn ter plaatse gestremd vanwege de afzetting.

Bekijk nu snel onze reportage over Stichting Ambulance Wens. Een reportage die wellicht één van de mooiste stukjes van hulpverlening laat zien.