Wederom vallen stenen van woning Mathenesserdijk Rotterdam – district8.net

Wederom vallen stenen van woning Mathenesserdijk Rotterdam - district8.net
Bakstenenregen: opnieuw stenen uit gevels gevallen in Rotterdam
In een woning aan de Willem Buytewechstraat in Rotterdam-West kwam stucwerk naar beneden. Dit gebeurde in de nachtelijke uurtjes. Op zaterdagochtend kwamen er bakstenen naar beneden aan de Mathenesserdijk. 

"Ik schrik hier wel van, dat hier zo bakstenen uit de gevel komen mieteren", zegt een buurtbewoner. "Ik ben blij dat ik hier niet heb gelopen met mijn dochter van anderhalf in de kinderwagen".

De brandweer heeft loszittende stenen weggehaald. Bouw- en Woningtoezicht heeft onderzoek gedaan naar de incidenten en vermoedt dat achterstallig onderhoud een rol speelt in het naar beneden komen van de stenen. 

Wederom vallen stenen van woning Mathenesserdijk Rotterdam

Vrijdag vielen er bakstenen uit een pand aan de Beijerlandselaan. Negen winkels en vier woningen aan deze straat in Rotterdam-Zuid moesten worden ontruimd.

Rotterdam – De brandweer werd zaterdagmorgen door de politie gevraagd een kijkje te komen nemen aan de Mathenesserdijk alwaar stenen van een woning naar beneden vielen. De stenen waren afkomstig van een raam op de tweede verdieping. De vallende stenen hadden schade aangericht aan onder andere een scooter die eronder stond. De brandweer heeft de loszittende stenen verwijderd en bouw en woning toezicht zal een inspectie uitvoeren. Gisteren ging het ook al mis op de Beijerlandselaan en de Willem Buytewechstraat hier vielen ook stenen spontaan naar beneden.