Twee arrestaties na schietincident Rotterdam | Binnenland – Telegraaf.nl

Twee arrestaties na schietincident Rotterdam | Binnenland - Telegraaf.nl
Gewonde bij beschieting Rotterdam-West
ROTTERDAM – Bij een schietpartij aan de Beukelsweg in Rotterdam is vrijdagavond een man gewond geraakt, zo meldde de politie. Even later konden in Rotterdam-Oost twee mannen worden aangehouden.

Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. Dankzij tips van getuigen was er een goede beschrijving van de auto waarin de mannen waren weggevlucht.

Dezelfde avond werden er 2 verdachten opgepakt aan de Arthur van Schendeldreef. De 2 mannen waren met grote snelheid in een donkere auto weggereden van de plaats delict. De verdachten konden worden aangehouden op basis van getuigenverklaringen.

De beschieting was even na 21:00 uur op de kruising van de Beukelsdijk en de Jagthuisstraat. Bij aankomst troffen agenten de gewonde aan op de Beukelsdijk. Een traumahelikopter werd opgeroepen. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Even later konden in Rotterdam-Oost twee mannen worden aangehouden. Dankzij tips van getuigen was er een goede beschrijving van de auto waarin de mannen waren weggevlucht.

Rotterdam – Vrijdagavond is een man gewond geraakt bij een schietpartij op de Jagthuisstraat, nabij de Beukelsdijk. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. In een auto zijn kogelgaten aangetroffen. Op straat zijn diverse plekken gemarkeerd met pionnen, waaronder hulzen liggen. De Beukelsdijk is direct na het incident in beide zijden afgesloten voor het verkeer. De politie is direct een zoekactie gestart naar de schutter. Hierbij werd vanuit de lucht meegezocht door de politiehelikopter. Na uitgebreid onderzoek zijn later twee verdachten aangehouden op de Arthur van Schendeldreef. Over de aanleiding van de schietpartij is nog niets bekend.

Op last van de politie werden bussen van lijn 38 in de stad omgeleid. De haltes Beukelsdijk en Burgemeester Meineszplein vervielen.