1 dode en 9 gewonden bij aanvaring tussen twee bootjes op Nieuwe Maas in Rotterdam – RTL Nieuws

1 dode en 9 gewonden bij aanvaring tussen twee bootjes op Nieuwe Maas in Rotterdam - RTL Nieuws
Dode door aanvaring Nieuwe Maas, schipper vorig jaar ook betrokken bij ernstig ongeluk
Er is een dode gevallen bij een botsing tussen een snelle motorboot en een houten sloep op de Maas in Rotterdam.

Eppo KönigFloor Bouma 16 augustus 2019 Hulpdiensten bij de Maas na de aanvaring. Foto GinoPress/ANP Bij een aanvaring tussen een snelle motorboot en een houten sloep op de Nieuwe Maas in Rotterdam is vrijdag een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Negen andere opvarenden zijn uit het water gehaald, een aantal van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.

Het incident vond plaats in de buurt van het Noordereiland. De drenkelingen zijn onder meer door watertaxis uit het water gehaald. Volgens RTV Rijnmond waren er zon tien personen aan boord van de sloep en één iemand in de motorboot. De schippers van beide boten zouden zijn aangehouden voor verhoor, wat standaard is bij een dergelijk ongeval. Het scheepvaartverkeer was urenlang gestremd omdat de politie in het water zocht naar een mogelijke andere slachtoffers.

Het scheepvaartverkeer op de Nieuwe Maas werd kort na het incident stilgelegd. Omstreeks 18.30 uur werd het verkeer hervat, nadat de hulpdiensten zeker wisten dat er geen vermisten waren.

Bronnen in de binnenhavens van Rotterdam melden aan NRC dat de sloep die aangevaren is, van dezelfde eigenaar is als een sloep die vorig jaar vernietigd werd bij een andere aanvaring op de Maas. Toen werd een boot van de eigenaar geramd door een watertaxi, meerdere opvarenden onder wie hijzelf raakten gewond.

De hulpdiensten rukten omstreeks 16.16 uur massaal uit om hulp te verlenen. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Koopvaardijhof.

Ook vrijdag was de man op zijn sloep, waarmee hij bezoekers van Rotterdam rondvaart, aanwezig. De schipper is volgens bronnen niet de persoon die om het leven is gekomen, volgens het AD is hij wel gewond geraakt en ligt hij momenteel in het ziekenhuis.

Vorig jaar belandden ook mensen in het water na een bootongeluk in de Nieuwe Maas. Toen werd een motorsloep overvaren door een watertaxi. Drie mensen raakten gewond.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.