In Beeld: Kür op muziek EK Rotterdam – Horses.nl

Het bleef tot het laatst bloedspannend wie de kür op muziek zou winnen op de Europese Kampioenschappen dressuur in Rotterdam. Dat het een Duitse amazone zou worden, leek wel gegarandeerd, maar Jessica von Bredow-Werndl en Dorothee Schneider maakten het Isabell Werth heel erg moeilijk. Werth won uiteindelijk toch, met haar lievelingsmerrie Bella Rose (v. Bellissimo M). Arnd Bronkhorst was erbij en legde alles voor ons vast. En we hebben ook een paar filmpjes opgeduikeld…

Werth was met Bella Rose net wat beter dan haar landgenote Dorothee Schneider (Showtime FRH) bij het slotonderdeel van de EK dressuur: 90,875 om 90,561 procent. Het brons ging ook naar Duitsland, met Jessica von Bredow-Werndl (89,107 procent)

Werth pakt twintigste titel bij EK dressuur, Gal zesde in kür op muziek

Werth veroverde dertig jaar geleden in het Luxemburgse Mondorf haar eerste Europese titel. Deze week pakte ze al goud met het Duitse team en individueel bij de Grand Prix Special. De voormalige aartsrivaal van Anky van Grunsven heeft ook zes olympische titels en tien wereldtitels op haar lange erelijst staan.

Gal (Glocks Zonik), die tien jaar geleden in het Engelse Windsor nog goud won op de kür op muziek, kreeg in het Kralingse Bos onder toeziend oog van prinses Beatrix een score van 84,271 procent van de juryleden, goed voor plek zes. Hans Peter Minderhoud eindigde op Glocks Dream Boy als negende (81,546 procent).

Video: Edward Gal na kür op muziek: Voor nu heel blij mee, zeker gezien de omstandigheden

De Nederlandse dressuurruiters sluiten de EK in eigen huis af met één medaille. In de landenwedstrijd was de Oranje-ploeg goed voor zilver achter het ongenaakbare Duitsland.