Schietpartij en carjacking bij winkelcentrum Rotterdam | Binnenland – Telegraaf.nl

\Schietpartij en carjacking bij winkelcentrum Rotterdam\ | Binnenland - Telegraaf.nl
Schoten nabij winkelcentrum Alexandrium: twee autos met kogelgaten
ROTTERDAM – Update 11.33 uur – De politie heeft een zeer omvangrijk gebied rondom een winkelcentrum in Rotterdam afgezet vanwege een vermoedelijke schietpartij. Veel hulpdiensten zijn ter plaatse. Twee autos hebben kogelgaten. Ook is er een vermoedelijk slachtoffer van carjacking.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie tegen deze krant. Het incident gebeurde bij winkelcentrum Alexandrium, vlak bij treinstation Rotterdam Alexander.

"Kort na de schietpartij meldde iemand dat zijn of haar auto is meegenomen door iemand anders, een carjacking", zegt een woordvoerder van de politie. "En omdat beide gevallen zo dicht op elkaar zijn gebeurd, sluiten we niet uit dat de zaken met elkaar te maken hebben." Bij de Carjacking is niemand gewond geraakt.

Op fotos zijn kogelgaten te zien in een grote Range Rover. Ook een ander voertuig, een grijze BMW, heeft een kogelgat en enkele gesneuvelde ruiten. De politie heeft geen meldingen van doden of gewonden.

Rond 09:30 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen over schoten in de omgeving van het Poolsterplein bij Rotterdam Alexandrium. Kogels zouden ook beland zijn in de Zeeman en een filiaal van de McDonalds.

Daarnaast zegt een omstander uit de auto te zijn gesleurd door de daders, die er met diens auto vandoor gingen.

Volgens ooggetuigen zou er vanuit een auto geschoten zijn op een zwarte Range Rover. Die zou gepantserd zijn, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Er is nog veel onduidelijk op dit moment, omdat het om een groot gebied gaat, omdat er meerdere plaatsen delict zijn en omdat er veel getuigen opgevangen moeten worden, zo meldt de politie. Er is opgeschaald. De hulpdiensten komen met veel mensen bij elkaar.

Een tweede auto is ook beschadigd. Er zitten kogelgaten in de voorruit en andere ruiten zijn gesneuveld.

GRIP 1 De politie zoekt nu uit of er sprake is van andere verdachten die mogelijk nog op de vlucht zijn. Ten behoeve van de communicatie van de hulpdiensten is er opgeschaald naar GRIP 1. Op de Hoofdweg is een plaats delict gemaakt en ook de omgeving van de Kreefstraat is volledig afgesloten. Winkels daar zijn momenteel niet bereikbaar.

Wat er precies gebeurd is, moet nog blijken. De politie vermoedt in ieder geval dat de kogelgaten in beide autos met elkaar te maken hebben.

Op de Hoofdweg ter hoogte van de Zuiderster in Capelle aan den IJssel werd het voertuig staande gehouden. De grijze BMW heeft gebroken ruiten en eveneens kogelgaten in de voorruit. Het is nog niet duidelijk of dit het resultaat is van de dader of van de politie.

Tips? Mail dan naar nieuwsdienst@telegraaf.nl. U kunt ook appen naar onze WhatsApp-tiplijn op +31613650952.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Een grote zwarte Landrover werd onder vuur genomen. In de voorruit auto zit een kogelgat en ook een ruit van de McDonald’s is geraakt. Ook een tweede auto zou getroffen zijn. Er zouden geen gewonden zijn gevallen.