Bij schietpartijen betrokken vrouw wordt ook verdacht van witwassen crimineel geld – AD.nl

Bij schietpartijen betrokken vrouw wordt ook verdacht van witwassen crimineel geld - AD.nl
Na schoten Alexandrium gekaapte auto gevonden | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

ROTTERDAM – De auto die dinsdag was geroofd na een schietpartij in het Rotterdamse winkelcentrum Alexandrium, is teruggevonden. De Audi A6 stond een paar kilometer verderop geparkeerd op de Wollefoppenweg in de Rotterdamse wijk Nesselande. De man en de vrouw die de auto hebben geroofd, zijn nog voortvluchtig, liet de politie woensdag weten.

De schietpartij dinsdag begon rond 09:30 uur in de Duikerstraat in de Rotterdamse wijk Het Lage Land. Korte tijd later werd ook door de inzittenden van twee autos over en weer geschoten in de Kreeftstraat in Rotterdam, die langs winkelcentrum Alexandrium loopt. Meerdere autos en winkels werden geraakt door kogels.

De schietpartij dinsdag begon op de Duikerstraat in de Rotterdamse wijk Het Lage Land. Korte tijd later werd ook geschoten in de Kreeftstraat in Rotterdam, die door Alexandrium loopt. Meerdere autos werden geraakt door kogels. Twee mensen die in een van die autos zaten, werden opgepakt voor hun betrokkenheid bij de schietpartij. Zij zitten nog steeds vast. Het gaat om een 45-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Rotterdam.

Na de schoten reden een andere man en vrouw weg in een BMW. Ze stopten een paar straten verderop op de Hoofdweg. Daar lieten ze een wapen zien aan de bestuurster van de Audi, die voor een stoplicht stond te wachten. De vrouw stapte uit en de man en de vrouw gingen er met haar voertuig vandoor.

Na de schoten reden een andere man en vrouw weg in een BMW. Ze stopten een paar straten verderop. Daar lieten ze een wapen zien aan de bestuurster van de Audi, die voor een stoplicht stond te wachten. De vrouw stapte uit en de man en de vrouw gingen er met haar voertuig vandoor.

Dinsdag kwam aan het begin van de avond bij de politie de melding binnen dat aan de Wollefoppenweg een donkergrijze Audi A6 stond geparkeerd. Het bleek de Audi te zijn die s ochtends op de Hoofdweg was meegenomen door twee verdachten, waarvan wordt vermoed dat zij ook betrokken zijn bij de schietincidenten op de Duikerstraat en de Kreeftstraat in Rotterdam.

Na de carjacking opende de politie een klopjacht vanuit de lucht en op de weg. Dinsdagavond kwam een melding dat een donkergrijze Audi A6 aan de Wollefoppenweg geparkeerd stond en dat bleek de geroofde auto.

De twee verdachten die eerder zijn aangehouden voor hun betrokkenheid bij de schietincidenten zitten nog vast. Het gaat om een 45-jarige vrouw en 37-jarige man uit Rotterdam. De zoektocht naar de (overige) schutters gaat onverminderd door.