Gemeente Rotterdam steekt ruim 15 miljoen euro in Eurovisie Songfestival – AD.nl

Gemeente Rotterdam steekt ruim 15 miljoen euro in Eurovisie Songfestival - AD.nl
Rotterdam reserveert 15,5 miljoen voor Songfestival
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De financiële bijlage waarin de kosten worden toegelicht en verdeeld is grotendeels weggestreept, maar de gemeente heeft in totaal 15.498.015 euro gereserveerd. Dat geld gaat onder meer naar het afhuren van Ahoy.

In de gepubliceerde stukken staan verder mogelijke podiumopstellingen, maar een voorgestelde plattegrond voor Ahoy is onleesbaar. Verder is een overzicht van het aantal hotelkamers in Rotterdam gemaakt. Welke hotels zijn gereserveerd is niet duidelijk en ook de voorwaarden blijven geheim. Ook mogelijke locaties voor andere evenementen rondom het songfestival, zoals Eurovision Village, blijven onbekend.

In het bidbook staat verder uitgewerkt wat de mogelijkheden en plannen zijn met de locatie, Ahoy, plannen voor bij-evenementen, maar ook informatie over bereikbaarheid en beveiliging.

Ahoy mag bijna acht weken geen andere activiteiten organiseren en moet exclusief beschikbaar zijn voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival. Het gaat om de periode van 5 april tot en met 28 mei 2020.Lees ook: Maastricht weigerde wurgcontract NPO voor Songfestival

De gemeente Rotterdam trekt bijna 15,5 miljoen euro uit voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival volgend jaar mei. Dat staat in het bidbook dat donderdag openbaar is gemaakt. Hoe dat bedrag wordt uitgegeven, blijft geheim. De complete begroting is onleesbaar gemaakt in de vrijgegeven stukken.