Jeugdgroepen gaan elkaar te lijf met messen in Rotterdam – Hartvannederland.nl

Jeugdgroepen gaan elkaar te lijf met messen in Rotterdam - Hartvannederland.nl
Negen arrestaties in Rotterdam na confrontaties tussen jeugdbendes
Rond 23.00 uur ontving de politie de eerste meldingen over een vecht- of steekpartij in Charlois. Hierbij ging het om jeugdgroepen die meermaals de confrontatie met elkaar zochten.

De politie meldt een escalatie te hebben voorkomen door met veel agenten op het incident af te gaan. Een groep van ongeveer twintig personen wilde vluchten met de tram. Met hulp van getuigen en vervoersbedrijf RET wist de politie de jongeren te vinden.

Gewapende tieners op weg naar rivalen gepakt | Binnenland

De politie heeft de tram vervolgens stilgezet en de leden van de groep een voor een uit het voertuig laten stappen, meldt regionale omroep RTV Rijnmond. Waarom de bendes de confrontaties aangingen, is niet duidelijk.

Rivaliserende jeugdgroepen (incl. minderjarigen) bewapend met flinke messen (!) zochten gisterenavond meermaals confrontatie met elkaar in onze wijk. Escalatie voorkomen, wat veel capaciteit kostte. Met hulp van getuigen en #RET 9 aanhoudingen verricht t.z. diverse feiten. ^PdR

Rond elf uur kwam een eerste melding binnen van een vecht- of steekpartij. Volgens de politie hebben de jongeren meerdere keren de confrontatie gezocht. Agenten konden voorkomen dat de situatie verder uit de hand liep.

Volgens ooggetuigen had een groep van zeker twintig jongeren geprobeerd met de tram te vluchten. Die tram is stilgezet. Één voor één moesten de jongeren uit de tram komen om gefouilleerd te worden. Daarbij werden meerdere messen in beslag genomen. 

Twee zestienjarige jongeren hadden een mes bij zich. Onder de stoelen en banken in de tram werden nog zeven messen gevonden.