Tieners met messen op weg naar confrontatie in Rotterdam opgepakt – NOS

Tieners met messen op weg naar confrontatie in Rotterdam opgepakt - NOS
Negen arrestaties in Rotterdam na confrontaties tussen jeugdbendes
Rond 23.00 uur ontving de politie de eerste meldingen over een op handen zijnde confrontatie in de Verboomstraat in Charlois, waarbij tientallen jongeren betrokken zouden zijn. Hierbij ging het om jeugdgroepen uit Charlois en uit het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde.

De politie meldt een escalatie te hebben voorkomen door met meerdere eenheden op het incident af te gaan. Een deel van de jongeren werd gezien in een tram. Met hulp van getuigen en vervoersbedrijf RET wist de politie deze jongeren te vinden.

De politie heeft de tram vervolgens stilgezet en de leden van de groep een voor een uit het voertuig laten stappen. Twee zestienjarigen bleken een mes of steekwapen bij zich te dragen. Zij werden direct aangehouden. Zeven andere jongeren van vijftien en zeventien jaar oud werden aangehouden, omdat zij zich niet konden legitimeren.

Op straat en onder stoelen en banken in de tram werden nog eens zeven messen aangetroffen. Inmiddels zijn alle betrokken personen geïdentificeerd.

Waarom de bendes de confrontaties aangingen, is niet duidelijk. Wel meldt de politie dat er al geruime tijd spanningen zijn tussen jongeren uit Charlois en IJsselmonde.

Rivaliserende jeugdgroepen (incl. minderjarigen) bewapend met flinke messen (!) zochten gisterenavond meermaals confrontatie met elkaar in onze wijk. Escalatie voorkomen, wat veel capaciteit kostte. Met hulp van getuigen en #RET 9 aanhoudingen verricht t.z. diverse feiten. ^PdR

Rond elf uur kwam een eerste melding binnen van een vecht- of steekpartij. Volgens de politie hebben de jongeren meerdere keren de confrontatie gezocht. Agenten konden voorkomen dat de situatie verder uit de hand liep.

Volgens ooggetuigen had een groep van zeker twintig jongeren geprobeerd met de tram te vluchten. Die tram is stilgezet. Één voor één moesten de jongeren uit de tram komen om gefouilleerd te worden. Daarbij werden meerdere messen in beslag genomen. 

Twee zestienjarige jongeren hadden een mes bij zich. Onder de stoelen en banken in de tram werden nog zeven messen gevonden.