Café en winkel Rotterdam beschoten | Binnenland – Telegraaf.nl

Café en winkel Rotterdam beschoten | Binnenland - Telegraaf.nl
Twee schietpartijen in Rotterdam
ROTTERDAM – Rotterdam is vannacht opgeschrikt door twee schietpartijen. Een café en een winkel moesten het ontgelden. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Bij een café op het Noordereiland zijn diverse kogelinslagen in een café gevonden, meldt de politie, die de zaak onderzoekt.

Ook op de Van Lennepstraat in Spangen werden schoten gelost. Het betreft een buurtwinkel. Niemand raakte gewond, de politie is op zoek naar de (onbekende) dader. Bij allebei de zaken werden onder meer de ruiten kapotgeschoten.

Volgens getuigen zou er op de winkel zeker veertien keer zijn geschoten. Niemand raakte bij de schietpartijen gewond. De politie doet sporenonderzoek en zoekt naar de daders. 

Buurtbewoner en verslaggever Maikel Coomans van Rijnmond was getuige van de schietpartij op het Noordereiland: "Ik ben mij inderdaad kapot geschrokken! Er zitten flinke kogelgaten in de ramen van het café vlak bij mij. Echt erg, want ik zag dit al zo lang aankomen." Coomans roept de gemeente op het pand zo snel mogelijk te sluiten.De politie in Rotterdam maakt zich grote zorgen over het toenemende aantal schietpartijen in de stad. Afgelopen zomer waren er al meer schietpartijen dan in heel 2018. 

Een paar dagen geleden nog maakte de politie bekend alles in het werk te stellen om het vuurwapengeweld te stoppen. Dat zei rechercheur Martin van t Hof naar aanleiding van de mislukte liquidatie op de Nieuwe Binnenweg: "Het is niet de eerste schietpartij, maar waarschijnlijk ook niet de laatste. Als we het geweld dat gebruikt wordt door deze daders willen stoppen, moeten we ze nu aanhouden. Maar daar hebben we wel de hulp van getuigen bij nodig.”

Volgens Van t Hof houden de schietpartijen zeer waarschijnlijk verband met elkaar.  “We kunnen op dit moment niet delen welke andere schietpartijen dat zijn, maar we willen het toch benoemen omdat het duidelijk maakt hoe belangrijk het is dat we de daders hiervan aanhouden."Lees ook: Politie:schietpartij Nieuwe Binnenweg staat niet op zich