Youp van t Hek onwel tijdens show in Rotterdam – AD.nl

Youp van \t Hek onwel tijdens show in Rotterdam - AD.nl
Youp van t Hek naar ziekenhuis na onwelwording tijdens voorstelling
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Vrijdagavond is cabaretier Youp van t Hek tijdens zijn show onwel geworden in Rotterdam. De voorstelling is afgelast en Van t Hek is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn manager laat aan De Telegraaf weten dat de voorstelling inderdaad is onderbroken, maar er verder nog geen details bekend zijn.

Youp van t Hek onwel geworden tijdens voorstelling

8 Youp van t Hek (65) is vrijdagavond zijn voorstelling in Rotterdam voortijdig gestopt. De cabaretier werd onwel en is daarop naar het ziekenhuis gebracht, zo bevestigt zijn management aan NU.nl na berichtgeving van het AD.

Voor zaterdag stond er wederom een show van Van t Hek gepland, Shownieuws meldt dat deze niet door zal gaan. Van zijn voorstelling Met de kennis van nu zijn er tot 20 februari 2020 zon 50 shows gepland in Nederland en België.

Van t Hek is goed aanspreekbaar, laat zijn management weten. Er zijn nog geen verdere details over de gezondheid van de cabaretier.

Eén van de toeschouwers van de voorstelling Met de kennis van nu vertelt Rijnmond vanuit de foyer van het Oude Luxor Theater dat het daarna even stil bleef in de zaal. "Ze kwamen vertellen dat hij voor de zekerheid naar het ziekenhuis werd gebracht en dat we even in de zaal moesten wachten tot hij in de ambulance zat." 

Ook zijn voorstelling van zaterdag 2 november is afgezegd. Van t Hek staat tot 23 november in de agenda van het Rotterdamse theater.

Een woordvoerder laat weten dat de 65-jarige cabaretier dat Van t Hek goed aanspreek baar is. "Het is afwachten hoe het verder met hem gaat."

Volgens aanwezigen in de zaal van het Rotterdamse Luxor was de komiek een half uur met zijn show bezig, toen hij lastig uit zijn woorden kwam.

Volgens aanwezigen was hij net een half uurtje bezig met zijn voorstelling toen hij opeens moeilijk uit zijn woorden kwam. “Youp is naar het ziekenhuis gebracht en maakt het naar omstandigheden goed, kreeg het publiek te horen. Hij is goed aanspreekbaar, aldus het management van de grappenmaker. Uit voorzorg wordt Youp wel nog grondig medisch onderzocht. Het is afwachten hoe het verder met hem gaat.

De cabaretier zou hebben gezegd dat hij voor vijf minuten zijn voorstelling moest onderbreken en liep van het podium af, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Het is niet de eerste keer dat Van t Hek onwel is geworden tijdens een van zijn shows. Vier jaar geleden moest hij een voorstelling ook voortijdig stoppen. Hij onderging daarna een openhartoperatie, waar hij goed van herstelde.

Het is niet de eerste keer dat Youp zijn show niet afmaakt. Vier jaar geleden zegde hij zijn complete tournee af nadat hij een aantal keer niet goed was geworden op het podium. Eind december 2015 onderging Van ’t Hek een zware hartoperatie. In de loop van 2016 hervatte hij zijn optredens.

Begin dit jaar moest Van t Hek wegens oververmoeidheid een aantal voorstellingen van zijn nieuwe tournee Met de kennis van nu afzeggen.

Youp van ’t Hek is vrijdagavond op het podium onwel geworden tijdens een optreden in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. De voorstelling werd daarop afgelast, bevestigt zijn woordvoerder.