Bodycam voor alle stadswachten in Rotterdam | Binnenland – Telegraaf.nl

Bodycam voor alle stadswachten in Rotterdam | Binnenland - Telegraaf.nl
Alle Rotterdamse handhavers krijgen bodycam
Rotterdam – Alle stadswachten in Rotterdam worden uitgerust met een bodycam. Volgend jaar lopen rond de vierhonderd gemeentelijke handhavers die werkzaam zijn in de publieke ruimte met zon filmapparaat op de borst. Rotterdam is de eerste grote stad in Nederland die de stadswachten uitrust met een bodycam.

Een Rotterdamse handhaver met bodycam NOS – Robert Bas zoom in NOS Nieuws • Binnenland • Vandaag, 05:00 • Aangepast Vandaag, 06:34 Alle Rotterdamse handhavers krijgen bodycam Rotterdam gaat vanaf volgend jaar iedere gemeentelijke handhaver een bodycam geven. Het Rotterdamse college trekt een kwart miljoen euro uit om alle 400 handhavers van een persoonlijke minicamera te voorzien.

Rotterdamse handhavers krijgen vanaf januari volgend jaar bodycams

Medewerkers van Stadsbeheer spelen in Rotterdam een steeds grotere rol op straat. De bijzondere opsporingsambtenaren (boas) geven waarschuwingen, delen boetes uit maar kunnen ook mensen aanhouden. In feite vullen ze het gat op dat is ontstaan doordat de politie zich door capaciteitsproblemen meer richt op opsporing en noodhulp, zegt wethouder Wijbenga (VVD).

Vorig jaar begon de gemeente een proef door vijftig handhavers met een bodycam uit te rusten. Volgens de handhavers vergroten de bodycams het veiligheidsgevoel door een preventieve en deëscalerende werking.