Elf jongeren Rotterdam aangehouden: mogelijke plundering voorkomen – RTL Nieuws

Elf jongeren Rotterdam aangehouden: mogelijke plundering voorkomen - RTL Nieuws
Elf jongeren aangehouden rondom Bijenkorf: messen, cocaïne, boksbeugel en vuurwerk
De politie heeft gisteravond in het centrum van Rotterdam elf jongeren tussen de 12 tot 22 jaar aangehouden. Ze hadden messen bij zich, cocaïne en een boksbeugel. Twee van hen konden zich niet legitimeren.

Groepjes voornamelijk minderjarige jongens, maar ook meisjes, hingen rond bij de Bijenkorf en de Lijnbaan. De jongeren werden aangesproken en gefouilleerd omdat de politie aanwijzingen had voor mogelijke berovingen.

Elf jongeren aangehouden in Rotterdam na signalen over plundering

Zes van hen hadden een mes op zak. Twee konden zich niet legitimeren, een ander had cocaïne bij zich en de politie vond ook een boksbeugel.

De politie trof ter plaatse groepjes jongeren aan, “jongens en meisjes”, aldus een verklaring. Bij fouillering vond de politie bij de elf jongeren zes messen, cocaïne, een boksbeugel en vuurwerk.

De groep jongeren zou volgens RTV Rijnmond van plan zijn geweest via de ingang vanuit de Koopgoot de Bijenkorf binnen te stormen om daar dure herenkleding te pakken en meteen weer naar buiten te rennen.

De jongeren zijn naar het bureau gebracht. De ouders van de minderjarigen ontvingen een telefoontje. “Hopelijk levert deze schrik ook goede gesprekken op tussen ouders en kind”, aldus de politie.

Enkele weken geleden werd JD Sports in Amsterdam-Zuidoost geplunderd door zon vijftien jongeren, die volgens de politie gewapend waren. Een dag later drongen opeens vijftien jonge jongeren een filiaal van Lacoste op het Amsterdamse Rokin binnen.

Je gebruikt een adblocker. Wij kunnen onze artikelen alleen gratis toegankelijk voor je maken dankzij advertenties. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren?

Eerder werden ook filialen van JD Sports in Londen, Brussel en Luik bestormd. De politie onderzoekt of er een verband is met deze vergelijkbare incidenten.

Ook donderdagavond patrouilleerde de politie al in het gebied vanwege de “informatiepositie” dat er massaal geplunderd zou worden.

De ouders van de minderjarigen uit Rotterdam zijn door de politie met een telefoontje op de hoogte gesteld. “Hopelijk levert deze schrik ook goede gesprekken op tussen ouders en kind”, zegt de politie in een persbericht.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.