Jongeren met bivakmutsen en messen opgepakt bij JD Sports-filiaal in Rotterdam – AD.nl

Jongeren met bivakmutsen en messen opgepakt bij JD Sports-filiaal in Rotterdam - AD.nl
Jongen (15) spil in plunderpoging Bijenkorf Rotterdam | Binnenland
De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

ROTTERDAM – Een 15-jarige jongen is aangehouden in het onderzoek naar een oproep om winkels te plunderen in het centrum van Rotterdam. Dat meldt de politie vrijdag. De jongen wordt verdacht van opruiing. Hij wordt vrijdag verhoord.

Weer aanhoudingen op Lijnbaan Rotterdam na eerdere plunderingsdreiging

De laatste weken plunderden grote groepen vooral jonge daders kledingwinkels in Amsterdam. In andere landen gebeurden soortgelijke incidenten. Afgelopen zondag werd mogelijk nog een plunderactie bij een winkel aan de Nieuwendijk in Amsterdam voorkomen, werd donderdag bekend. Daarbij werden twee verdachten aangehouden en vijf anderen staande gehouden en gecontroleerd.

Dat begon met een oproep om de Bijenkorf te plunderen, maar vorige week vrijdag werden elf jongeren opgepakt in de buurt van JD Sports. De sportketen is in meerdere steden in Europa al doelwit geweest van bestormingen en plunderingen door groepen jongeren. Lees ook: Politie pakt elf jongeren van 12 tot 22 jaar op in centrum Rotterdam

Vorige week vrijdag werden in Rotterdam nog elf jongeren opgepakt die vooral rond de Bijenkorf en op de Lijnbaan rondhingen, met wapens op zak. Het ging vooral om jongens.

Een 22-jarige man werd door een agent in burger aangesproken toen hij een fles op straat gooide. De jongen was daar niet van gediend en trok direct een mes. Slecht idee, want de agent werkte de man met behulp van collega’s meteen tegen de grond. Ook hij werd aangehouden.

Ook vrijdagavond staat de Rotterdamse politie naar eigen zeggen op scherp. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.