Fontijn in finale WK tegen Li

Fontijn in finale WK tegen Li
Sprookje Jemyma Betrian eindigt in halve finale, Fontijn naar finale
Boksster Nouchka Fontijn heeft zich in New Delhi geplaatst voor de WK-finale in de klasse tot 75 kilogram. De als eerste geplaatste Fontijn, die in 2016 met zilver genoegen moest nemen, won in de halve finales met moeite van Lauren Price uit Wales: 3-2.

De 31-jarige Rotterdamse kreeg de zege zeker niet cadeau tegen Price. De bokssters waren zeer gewaagd aan elkaar. De langere Fontijn kon wel domineren, maar ook Price, eerder dit jaar winnares van EK-brons, kwam een aantal keer goed door. De jury was dan ook niet unaniem in het eindoordeel: 29-28, 29-28, 29-28, 28-29, 28-29.

Fontijn, tweevoudig Europees kampioene en in 2016 naast WK-zilver ook goed voor olympisch zilver, treft nu Li Qian. De als tweede ingeschaalde Chinese won in het verleden al eens van Fontijn, maar trok in de halve finale van de Olympische Spelen van Rio aan het kortste eind tegen haar Nederlandse rivale.

Jemyma Betrian slaagde er niet in door te dringen tot de eindstrijd van de klasse tot 57 kilogram. De geboren Curaçaose was in de halve finales niet opgewassen tegen de Duitse Ornella Wahner: 0-5. Betrian krijgt daardoor bij haar debuut op een WK brons omgehangen.

De Nijmeegse heeft een verleden als kickboksster en traint pas een jaar met de klassieke boksers op Papendal mee.

De 27-jarige Betrian had het initiatief tegen Wahner, de wereldkampioene bij de junioren van 2011. Ze slaagde er echter te weinig in om de Duitse goed te raken en incasseerde zelf wel een paar fikse klappen.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9950. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de krant.dg.nl te lezen.