Weer vertrek Tweede Kamerlid, VVDer wordt burgemeester Nissewaard

Weer vertrek Tweede Kamerlid, VVD\er wordt burgemeester Nissewaard
Kamerlid Van Oosten wordt burgemeester | Binnenland
En opnieuw vertrekt een Tweede Kamerlid tussentijds uit het parlement. VVD-Tweede Kamerlid Foort van Oosten is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Nissewaard. De gemeenteraad heeft ingestemd met de voordracht.

In de Tweede Kamer was Van Oosten (41) voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en woordvoerder Justitie en het Koninklijk Huis. Van Oosten studeerde rechten in Leiden en was eerder wethouder en raadslid in Schiedam.

VVD-Kamerlid Van Oosten wordt burgemeester in Nissewaard

De benoeming van de nieuwe burgemeester gebeurt door de Kroon: de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken. Het is de bedoeling dat Van Oosten op 20 februari 2019 wordt geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Nissewaard, aldus de gemeente.

VVD-Kamerlid Van Oosten wordt burgemeester Nissewaard

Het is sinds de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 het dertiende Kamerlid dat tussentijds vertrekt. Dat is zonder de Kamerleden die in het kabinet zijn terechtgekomen.

Foort van Oosten (VVD) verlaat de Tweede Kamer. Hij wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Nissewaard. Grootste plaats binnen die gemeente is Spijkenisse.

Van Oosten zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Hij is voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Europese Zaken en woordvoerder Justitie en Koninklijk Huis. Eerder was hij wethouder in Schiedam.

De 41-jarige Van Oosten is de vierde VVDer die voortijdig vertrekt uit de Kamer, na Jeanine Hennis-Plasschaert, Han ten Broeke en Pieter Duisenberg. Ook Malik Azmani verlaat binnenkort de fractie, als hij voor de VVD naar het Europees Parlement gaat.