Oeps: brandweerwagen op zn kant in de sloot bij Schiedam – Hartvannederland.nl

Oeps: brandweerwagen op z\n kant in de sloot bij Schiedam - Hartvannederland.nl
Brandweerauto rijdt de sloot in
Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte een voorwiel de berm en tuimelde de wagen daarna de sloot in. In de auto zaten zes brandweermannen, die allemaal veilig te kant konden bereiken.

Niemand raakte gewond. "Maar ze zijn wel allemaal geschrokken een aangedaan", zegt de woordvoerder. 

De wagen is volgens hem total loss. Het is nog niet duidelijk hoe hij weer op het droge komt. "Zon wagen weegt twintig ton. Hij zou eruit gehaald kunnen worden met een kraan of een trekker", zegt de woordvoerder. "We zijn aan het bekijken hoe we dat het best kunnen doen."

Tankautospuit raakt te water bij spoedrit Groeneweg Schiedam

Tussen Schiedam en Delft rijden vanwege de aanrijding, waarbij een persoon gewond raakte, zeker tot 14:45 uur geen treinen. 

Schiedam – Zondagmiddag is de tankautospuit van de brandweer Schiedam op zijn kant in het water terecht gekomen. De brandweer was op weg naar een ongeval met een trein nabij de Groeneweg. Het rechtervoorwiel kwam in de berm terecht op het smalle weggedeelte en zakte weg met alle gevolgen van dien. De brandweerlieden handelde snel en wisten allen het voertuig ongedeerd te verlaten. Het zal nog een flinke klus worden het zware voertuig weer op de kant te krijgen.