Verdachten mishandeling opgepakt na tips via Bureau Rijnmond – SCHIE

Verdachten mishandeling opgepakt na tips via Bureau Rijnmond - SCHIE
Twee verdachten opgepakt voor mishandeling Schiedam
8 april 2019 16:29 Bron: Politie.nl Afgelopen donderdag toonde de politie in het tv-programma Bureau Rijnmond beelden van de verdachten van een zware mishandeling op de Kreupelstraat in Schiedam. De mannen, die in hun omgeving hoorden dat zij op tv waren, besloten zichzelf vandaag te melden op het politiebureau.

Vrijdag 1 februari belt om half elf s avonds een getuige de politie omdat hij ziet dat een man in elkaar wordt geslagen en getrapt. Later in het ziekenhuis blijkt de mishandelde man onder andere een gebroken knieschijf te hebben. Allemaal om een geblokkeerde ingang van een parkeergarage.  

Het slachtoffer wilde even daarvoor zijn garage aan de Nieuwstraat in Schiedam inrijden, maar die ingang wordt geblokkeerd door een andere auto zonder bestuurder. Het latere slachtoffer claxonneert een paar keer om een bestuurder te roepen. Na ongeveer 20 minuten komt er een man aanlopen. Het slachtoffer vraagt de man zijn auto te verzetten, zodat hij naar binnen kan, maar de man reageert gepikeerd. Er ontstaat wat onenigheid waarbij de man verschillende dreigementen uit, maar dat lijkt bij woorden te blijven. De man rijdt weg en het gezinnetje in kwestie gaat de garage binnen.

Als ze daarna van de garage naar hun huis lopen, komen ze elkaar echter weer tegen. In de Kreupelstraat wordt het slachtoffer ingehaald door twee mannen. De ene is dezelfde man waarmee hij eerst woorden had, de andere man had hij niet eerder gezien. De mannen raken met elkaar in gevecht, tot een voorbijganger vraagt wat ze aan het doen zijn. Op dat moment rennen de daders weg in de richting van de Nieuwstraat. De politie en ambulance kwamen en het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis. Daar kreeg hij te horen dat zijn knieschijf in tweeën was. 

Beelden van de verdachten werden donderdagavond getoond in Bureau Rijnmond. De mannen werden er door bekenden op gewezen dat zij op tv waren. Daarop besloten de mannen zichzelf te melden op het politiebureau. Het gaat om twee Schiedammers van 26 en 27 jaar. De politie zal hen horen en nader onderzoek doen naar de toedracht.

Alarmeringen.nl bestaat sinds 2004 en omvat de grootste database met 112 meldingen van Nederland. De site is maandelijks goed voor meer dan 5 miljoen pageviews.

De twee mannen worden ervan verdacht een Schiedammer begin februari te hebben mishandeld. Het slachtoffer wilde zijn auto parkeren in een privégarage in de Schiedamse Nieuwstraat, maar kon dat niet omdat een andere auto de toegang blokkeerde.

Nadat de man twintig minuten bleef toeteren, kwam de eigenaar van de auto aanzetten. Hij reageerde agressief op het slachtoffer, dat met zijn vrouw en baby in de auto zat. Hoewel het met een sisser leek af te lopen, werd het stel onderweg naar huis ingehaald door twee mannen en werden er rake klappen uitgedeeld. Het slachtoffer liep een gebroken knieschijf op.

Pas toen een voorbijganger de mannen aansprak, gingen zij ervandoor. Afgelopen donderdag werd er in Bureau Rijnmond aandacht besteed aan de mishandeling, wat ertoe leidde dat de politie de twee mannen maandag kon oppakken. Lees ook: Verkeersruzie Schiedam in Bureau Rijnmond