Drie minderjarigen opgepakt voor groepsverkrachtingen in Rotterdam en Schiedam – NU.nl

Drie minderjarigen opgepakt voor groepsverkrachtingen in Rotterdam en Schiedam - NU.nl
Minderjarige jongens verdacht van serie groepsverkrachtingen | Rotterdam
In november 2018 kwam de eerste melding over een verkrachting binnen. De politie startte een groot zedenonderzoek, nadat een van de slachtoffers aangifte had gedaan. Daarna volgden nog een aangifte en een melding.

De slachtoffers zouden tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, melden de NOS en RTV Rijnmond dinsdag op basis van eigen onderzoek. Ook zouden enkelen van hen soas hebben opgelopen door de onbeschermde seks.

De politie vraagt slachtoffers zich te melden. “Het gaat om een kwetsbare doelgroep. De slachtoffers zijn minderjarig, vaak onzeker en gevoelig voor de praatjes van de daders”, meldt zedenrechercheur Lincy van de Rotterdamse politie. “Wat het ook lastig maakt is dat ze de jongens tot op zekere hoogte ook interessant vinden en met ze om willen gaan.”

Jongens (14, 17, 17) aangehouden voor groepsverkrachting minderjarigen Rotterdam / Schiedam

Een woordvoerder van de politie meldt aan NU.nl niet te kunnen uitsluiten dat er meer arrestaties zullen volgen. “Dat is ook afhankelijk van het aantal meldingen of aangiftes dat wij wellicht nog binnen gaan krijgen.”

Volgens de politie is het onderzoek nog niet klaar. “We vermoeden dat er meer slachtoffers zijn en vragen hen om zich ook te melden”, zegt Lincy. “Als meisjes zelf geen aangifte willen of kunnen doen, dan nog kunnen we dit stoppen. Ouders kunnen aangifte doen voor hun minderjarige kinderen.”

Drie jongens vast om groepsverkrachtingen meisjes Rotterdam

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 0505 050. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.ad.nl te lezen.

De gearresteerde jongens zouden volgens Leefbaar Rotterdam – dat vragen aan het Rotterdamse college van B en W over de zaak heeft gesteld – behoren tot de jeugdbende Franselaangroep, die voornamelijk uit Antilliaanse jongeren zou bestaan.