Drie minderjarigen vast om groepsverkrachtingen Rotterdam en Schiedam – NRC

Drie minderjarigen vast om groepsverkrachtingen Rotterdam en Schiedam - NRC
Drie minderjarigen gepakt voor groepsverkrachtingen Rotterdam en Schiedam
De slachtoffers zijn tussen de twaalf en zestien jaar oud en zaten allemaal op het Lentiz Life College, een vmbo- en mbo-school op de grens van Rotterdam en Schiedam. De school heeft volgens een politiewoordvoerder echter geen directe link met de misdrijven aangezien de verkrachtingen daarbuiten plaatsvonden. De daders komen uit Rotterdam en Schiedam maar zitten zelf ook niet het Lentiz Life College.

Meerdere slachtoffers hebben aangifte gedaan, de politie heeft tot nu toe alleen weet van delicten die sinds afgelopen zomer gespeeld hebben. Wat volgde was een lang en moeizaam onderzoek, aldus zedenrechercheur Lincy Lansbergen bij de bekendmaking van de aanhoudingen.

Minderjarige jongens verdacht van serie groepsverkrachtingen | Rotterdam

Volgens de zedenpolitie zijn er signalen dat er andere slachtoffers zijn die zich tot dusver niet durven te melden. Zij worden opgeroepen dat alsnog te doen. We horen verhalen over meer, maar merken dat mensen niet graag willen praten. Zolang dat niet gebeurt, kunnen we geen nieuwe aanhoudingen verrichten. We hopen dat ouders met hun dochters in gesprek gaan, zegt een woordvoerder van de politie Rotterdam.

Jongens (14, 17, 17) aangehouden voor groepsverkrachting minderjarigen Rotterdam / Schiedam

Het gaat volgens Lansbergen om een kwetsbare doelgroep. De slachtoffers zijn minderjarig, vaak onzeker en gevoelig voor de praatjes van de daders. Wat het ook lastig maakt is dat ze de jongens tot op zekere hoogte ook interessant vinden en met ze om willen gaan. Ze vinden het leuk om met de jongens te hangen, maar dat geeft de jongens nog niet het recht om hen te misbruiken.

De politie heeft na de aanhoudingen verder buurtonderzoek verricht. Ook werd contact gelegd met de wijkagent en jongerenwerkers en zijn onlangs meisjes van de school gewaarschuwd.

Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam heeft opgeroepen tot een grootschalig onderzoek naar seksueel overschrijdend gedrag op scholen. Het gemeenteraadslid zegt zich ernstig zorgen te maken over de veiligheid van jonge vrouwen en meisjes in de stad. De kwestie zou staan voor een breder probleem van seksuele intimidatie op straat en in het Rotterdamse uitgaansleven.

Leeslijst Artikel delen Mail de redactie viewBox=”0 0 13 15″ style=”enable-background:new 0 0 13 15;” > Onderwerpen Opmerkingen? Mail ons Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt. U kunt ons ook anoniem een tip geven.

In november 2018 kwam de eerste melding over een verkrachting binnen. De politie startte een groot zedenonderzoek, nadat een van de slachtoffers aangifte had gedaan. Daarna volgden nog een aangifte en een melding.

De slachtoffers zouden tussen de twaalf en zestien jaar oud zijn, melden de NOS en RTV Rijnmond dinsdag op basis van eigen onderzoek. Ook zouden enkelen van hen soas hebben opgelopen door de onbeschermde seks.

Een woordvoerder van de politie meldt aan NU.nl niet te kunnen uitsluiten dat er meer arrestaties zullen volgen. “Dat is ook afhankelijk van het aantal meldingen of aangiftes dat wij wellicht nog binnen gaan krijgen.”