Gedenkteken treinramp onthuld in Schiedam | Binnenland – Telegraaf.nl

Gedenkteken treinramp onthuld in Schiedam | Binnenland - Telegraaf.nl
Gedenkteken treinramp Schiedam onthuld
SCHIEDAM – In Schiedam is zaterdag een herdenkingsteken onthuld voor de treinramp die daar op 4 mei 1976 plaatsvond. Bij een frontale botsing tussen een stoptrein en de internationale boottrein kwamen toen 24 mensen om het leven.

Het herdenkingsteken hangt op de noordwand van station Schiedam-Nieuwland, het station waarnaar de verongelukte stoptrein op weg was. De 4 meter lange gedenksteen is gemaakt door kunstenaar Marc Vleugels en is onthuld door vertegenwoordigers van nabestaanden, samen met de Schiedamse burgemeester Cor Lamers en de kunstenaar.

Schiedam – Zaterdagmiddag is het gedenkteken voor de treinramp van 4 mei 1976 in Schiedam onthuld. Met het gedenkteken, bij station Schiedam-Nieuwland, krijgen de slachtoffers een blijvend eerbetoon. Daarmee is een herdenkingsplek tot stand gekomen, die tot nu toe werd gemist. Precies 43 jaar geleden, op 4 mei 1976, vond tussen de stations Schiedam-Centrum (destijds station Schiedam – Rotterdam West) en station Schiedam Nieuwland een treinramp plaats waarbij 24 mensen om het leven kwamen. De Schiedamse treinramp wordt ook wel “de vergeten treinramp” genoemd. 43 jaar lang was er geen monument of herdenkingsplek voor de slachtoffers en vaak werd het ernstige ongeval niet genoemd in rijtjes met treinrampen terwijl het de op twee na zwaarste treinramp in de Nederlandse geschiedenis is. Na zoveel jaren besloten de nabestaanden in actie te komen en zich hard te maken voor een gedenkteken. Op 4 mei 1976 om 7:54 uur botst stoptrein 4116 vanuit Rotterdam frontaal op de internationale D-trein 215, ook bekend als de boottrein, die vanuit Hoek van Holland onderweg is naar München. De D-trein haalt ter hoogte van de Parkweg, tussen de stations Schiedam Centrum en Nieuwland, de stoptrein 4125 in, die op het rechterspoor daarvoor stilstaat. Hiermee wordt voorkomen dat de snelle boottrein de hele tijd achter een stoptrein moet blijven rijden. De D-trein rijdt dus op het linkerspoor, het spoor dat de rest van de dag gebruikt wordt voor treinen in tegenovergestelde richting. De stoptrein en de D-trein botsen frontaal op elkaar naast de andere wachtende stoptrein, vermoedelijk door het negeren van een rood sein door de machinist van de stoptrein vanuit Rotterdam. Het ATB-systeem, waarmee het Nederlandse spoor momenteel onder andere mee beveiligd is, was op dat moment op het bewuste traject nog niet aangelegd. Als een machinist nu op een ATB-beveiligd stuk spoor een rood sein negeert zorgt het ATB-systeem er zelf voor dat de trein afremt en tot stilstand komt. Ten tijde van de treinramp in 1976 was het traject van de Hoekse Lijn, tussen Schiedam en Hoek van Holland, nog niet voorzien van dit systeem, waardoor een rood sein zonder automatische ingrepen genegeerd kon worden. Het herdenkingsteken van de treinramp uit 1976 hangt op de noordwand van station Schiedam-Nieuwland, aan het plein nabij het politiebureau van Schiedam. De kunstenaar van het werk is Marc Vleugels. Er is gekozen voor een subtiele verwijzing met daarop een dichtregel van Lans Stroeve en de datum van de treinramp. Het kunstwerk is onthuld door vertegenwoordigers van de nabestaanden, samen met de kunstenaar en burgemeester Cor Lamers. Bekijk hier een reconstructie van het NTR en VPRO programma “Andere Tijden” over de treinramp.

Bij een frontale botsing tussen een stoptrein en de internationale boottrein kwamen toen 24 mensen om het leven.

De stoptrein vanuit Rotterdam botste frontaal op de internationale trein, die vanuit Hoek van Holland onderweg naar München was. De treinramp in Schiedam is na de treinramp bij Harmelen (1962) het zwaarste treinongeluk in de Nederlandse geschiedenis.

Vlaardinger Ron Boers was in 1976 een van de passagiers van de trein. "Ik was onderweg van Rotterdam naar school in Schiedam en vlak voor station Nieuwland gebeurde het. We dachten aan een koe op de rails, maar toen we uit de trein sprongen zagen we wat er gebeurd was", vertelde hij eerder aan RTV Rijnmond.

Boers besefte meteen dat hij geluk had gehad bij het instappen. "Alle doden zaten voor in de trein, ik stap nog altijd in het midden van de trein in."Lees ook: Treinramp Schiedam 1976: Ineens boem en stilte

Het zaterdag onthulde gedenkteken hangt op de noordwand van station Schiedam-Nieuwland en is gemaakt door kunstenaar Marc Vleugels. Hij en nabestaanden van de slachtoffers hielpen de burgemeester met de onthulling van het werk. 

Op het gedenkteken staat onder meer de datum van de treinramp en een dichtregel van de Rotterdamse dichter Lans Stroeve.