Brand in bedrijfsverzamelgebouw Schiedam – RTV Rijnmond

Brand in bedrijfsverzamelgebouw Schiedam - RTV Rijnmond
Zeer Grote Brand in kantoorpand Admiraal Trompstraat Schiedam
Bij de brand kwam korte tijd veel rook vrij. Inmiddels is de rookontwikkeling sterk afgenomen. Wel heeft de brand zich binnen kunnen uitbreiden naar twee naastgelegen panden. Rond 14:30 uur was de brand onder controle, meldt de brandweer.

In het gebouw waren zes mensen aanwezig. Zij zijn allen veilig buiten. Ook de aanwezigen in omliggende panden zijn buiten. 

Aan de overkant van het getroffen gebouw zit een brandweeropleidingscentrum. Mensen die daar op dat moment waren, zijn te hulp geschoten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk. 

SCHIEDAM – In Schiedam is brand ontstaan in een bedrijfsverzamelgebouw dat naast een vuurwerkopslag staat. De brandweer is daarom extra alert, laat de veiligheidsregio weten.

Schiedam – In een bedrijfspand aan de Admiraal Trompstraat in Schiedam is maandagmiddag brand uitgebroken. De brandweer schaalde al snel op naar het sein Zeer Grote Brand en GRIP 1. Er waren korte tijd flinke zwarte rookwolken te zien in de omgeving. Inmiddels is de rookontwikkeling afgenomen, maar de brand heeft zich binnen wel kunnen uitbreiden naar 2 aangrenzende panden. Bij de brand raakte niemand gewond, iedereen kon tijdig buiten komen.

De brandweer, die met groot materieel aanwezig is, verkent de situatie in de vuurwerkopslag. Deze staat los van het gebouw waar de brand is.