Autos gaan in vlammen op in Schiedam, brand mogelijk aangestoken – RTV Rijnmond

Auto\s gaan in vlammen op in Schiedam, brand mogelijk aangestoken - RTV Rijnmond
Vier autos in brand Rembrandtlaan Schiedam
Het vuur werd iets voor 05:30 uur ontdekt door de buurt, in de nacht van zaterdag op zondag. Daarna is de brandweer gealarmeerd.

De wagens stonden vlak bij een huizenrij geparkeerd, maar de brand is daar niet naartoe overgeslagen. "Het is een smalle straat, dus dan is het oppassen", aldus de brandweer

SCHIEDAM – Vier auto's in de Rembrandtlaan raakten vanmorgen vroeg beschadigd door brand.De brandweer werd even voor half zes gealarmeerd voor een autobrand aan de Rembrandtlaan. Als de brandweer ter plaatse komt blijken er meerdere auto’s in brand te staan. Omdat ze geparkeerd staan langs woningen, geeft de brandweer het sein 'middelbrand'. Een extra blusvoertuig vanuit Vlaardingen komt assistenteren..Twee van de vier auto's branden volledig uit, twee anderen raken zwaar beschadigd. De hulpdiensten zijn er van overtuigd dat het om brandstichting gaat. Omdat er veel rook is vrijgekomen worden omliggende woningen gecontroleerd of er geen rook is binnen gedrongen. De Rembrandtlaan is tijdens afhandeling van het incident afgesloten.

Volgens de brandweer zijn de autos mogelijk aangestoken. "Het is altijd opvallend als in het holst van de nacht autos uitbranden."

Schiedam – De brandweer werd zondagmorgen om 05:23 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Rembrandtlaan. Als de brandweer ter plaatse komt blijken er meerdere autos in brand te staan. Er wordt opgeschaald naar Middelbrand en een extra blusvoertuig vanuit Vlaardingen komt ter plaatse voor assistentie.Omdat er veel rook is vrijgekomen werden naastgelegen woningen gecontroleerd of er geen rook is binnengedrongen. De Rembrandtlaan was tijdens de inzet van de hulpdiensten volledig afgesloten in twee richtingen. De hulpdiensten gaan er vanuit dat de branden zijn aangestoken.