Sligro start proef met groen stadstransport in s-Hertogenbosch

Sligro start in de binnenstad van s-Hertogenbosch met een proef elektrisch transport. Samen met enkele logistieke partners worden klanten een half jaar bevoorraad met elektrische bestelwagens.

Met de proef elektrisch vervoer wil Sligro, dat dit jaar de logistiek van de horeca tak van Heineken overnam,  het  duurzaamheidsaspect en gevolgen onderzoeken van elektrisch vervoer. De groothandel wil toetsen of elektrisch een bijdrage kan leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit in de stad en de reductie van het aantal verkeersbewegingen door grote vrachtwagens.

HubEen speciaal logistiek innovatieteam is binnen Sligro bezig geweest met de voorbereidingen van de pilot. Er zijn verschillende klanten benaderd, waar bestellingen met de elektrische bestelauto zullen worden afgeleverd. Deze bestellingen worden voorbereid in de Sligro-vestiging in s-Hertogenbosch, die als een ‘hub’ gaat fungeren. Voor Sligro moet de proef, die ten minste een half jaar gaat duren, onder meer antwoord geven op vragen als het rijgemak, actieradius in de dagelijkse praktijk en de hoeveelheid goederen die kunnen worden meegenomen. Mocht de proef positief uitpakken dan dient de pilot in ’s-Hertogenbosch als blauwdruk voor een uitrol naar andere steden in Nederland.

De proef is op 1 november gestart. Bestellingen worden bij bepaalde klanten met de elektrische bestelauto afgeleverd. Deze bestellingen worden voorbereid in de Sligro-vestiging in ´s-Hertogenbosch, die als een hub gaat fungeren. Sligro onderzoekt onder meer de aspecten:  rijgemak, actieradius en de hoeveelheid goederen die kunnen worden meegenomen. Mocht de proef positief uitpakken dan dient de pilot in s-Hertogenbosch als blauwdruk voor een uitrol naar andere steden in Nederland. De proef duurt een half jaar.

Lees diverse whitepapers over verschillende logistieke onderwerpen. Bekijk de lijst met gratis whitepapers. ___________________________________________

’S-HERTOGENBOSCH- Sligro is in de binnenstad van s-Hertogenbosch gestart met een proef met elektrisch rijden. Samen met enkele logistieke partners wordt getest welke vorm van groen stadstransport het meest geschikt is.

Dagelijks of wekelijks op de hoogte blijven van het vacatureaanbod? Meld u aan voor de vacature alert.

Groothandel – Vanaf donderdag 1 november gaat Sligro samen met enkele logistieke partners in de binnenstad van s-Hertogenbosch elektrisch testrijden. De groothandel gaat tenminste een half jaar lang onderzoeken welke vorm van groen stadstransport het meest geschikt is.

De stedelijke infrastructuur staat zwaar onder druk, met niet alleen verkeersopstoppingen en irritatie tot gevolg, maar ook door toenemende luchtverontreiniging in stadscentra, zo laat de groothandl uit Veghel weten. Groene transportmiddelen die in het centrum bezorgen kunnen bijdragen aan een oplossing voor dit groeiende probleem. Elektrische voertuigen hebben een beperkte actieradius en passen daardoor prima in de stad, waar relatief korte ritten gereden worden.

Een speciaal logistiek innovatieteam binnen Sligro is bezig geweest met de voorbereidingen van de pilot. Er zijn verschillende klanten benaderd, waar bestellingen met de elektrische bestelauto zullen worden afgeleverd. Deze bestellingen worden voorbereid in de Sligro-vestiging in Den Bosch, die als een hub gaat fungeren.

Voor Sligro moet de proef onder meer antwoord geven op vragen als het rijgemak, actieradius in de dagelijkse praktijk en de hoeveelheid goederen die kunnen worden meegenomen. Als de proef positief uitpakt dan komen ook andere steden in Nederland aan bod.