Dodelijk ongeval bij Dow Terneuzen – HVZeeland.nl

TERNEUZEN – Bij een bedrijfsongeval op het terrein van Dow in Terneuzen is vanmiddag een 63-jarige vrouw uit Rotterdam om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Rond 15.45 uur vond er bij het bedrijf aan de Herbert H. Dowweg een ongeval plaats tussen een grote kraan en een persoon. Volgens de politie overleed het slachtoffer ter plaatse.

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

De politie en Inspectie SZW zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanrijding. Hierbij is onder andere een sporenonderzoek ingesteld en zijn diverse getuigen verhoord. De bestuurder van de kraan, een man uit Mijdrecht heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd.

Mijdrechtse kraanmachinist betrokken bij dodelijk ongeluk Terneuzen

Tot eind oktober is Dow bezig met een onderhoudsstop aan de zogenoemde Kraker 1. Daarbij worden kranen ingezet om op grote hoogte te werken. Of het ongeval op dat deel van het fabrieksterrein is gebeurd is niet bekend gemaakt.

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

TERNEUZEN – Het slachtoffer dat maandag om het leven kwam door een ongeval bij chemiebedrijf Dow Benelux in Terneuzen is een 63-jarige vrouw uit Rotterdam. Dat meldt de politie dinsdag. De vrouw overleed na een aanrijding met een grote kraan op het bedrijfsterrein aan de Herbert H. Dowweg.

De kraanmachinist, een man uit Mijdrecht, heeft op het politiebureau een verklaring afgelegd. Zowel de politie als de Inspectie SZW onderzoekt het incident.

Hessing neemt uienverwerker Peter CV over 09-10-2019 | Bedrijfsnieuws DINTELOORD – Hessing kondigt vandaag de overname aan van de firma Peter CV, een uienverwerker in de … Explosie in cabine vrachtwagen; chauffeur gewond 09-10-2019 | Ongevallen HOEK VAN HOLLAND – Aan de Priel in Hoek van Holland heeft rond 12:30 uur een explosie plaatsgevonden… Laptop mag in handbagage op Eindhoven Airport 09-10-2019 | Algemeen EINDHOVEN – Passagiers die vliegen vanaf Eindhoven Airport kunnen hun vloeistoffen en elektronica bi…

Fotos Duwvaart. Rimarno transport Goed gesterntebeloning volvo F89 scania L80 R480 Stuur uw fotos naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Southwest Airlines houdt twee Boeings 737 NG aan de grond 09-10-2019 | Algemeen SEATTLE – De Amerikaanse luchtvaartonderneming Southwest Airlines houdt om veiligheidsredenen t… 18-21 oktober: Werkzaamheden A44 en N44 09-10-2019 | Weer en Verkeer DEN HAAG – Rijkswaterstaat voert van 18 tot 21 oktober 2019 onderhoudswerkzaamheden uit op de snelwe… Gezamenlijke voorbereidingen verkeersmanagement rond mogelijke no-deal Brexit 09-10-2019 | Weer en Verkeer ROTTERDAM – Samen met alle partners zoals Douane, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Amsterdam, Po…

Politie neemt veel te lange en te hoge combinatie in beslag 08-10-2019 | Overtredingen HOOGEVEEN – Dinsdgamiddag controleerde de politie in Hoogeveen deze vrachtwagencombinatie. Deze blee… Pax vervoert torendelen van toren stadhuis van Bolsward 08-10-2019 | Speciaal Transport BOLSWARD – Vorig weekend werd in Bolsward al het topje van de toren van het stadhuis gehaald. Door t… Gebroeders Crijns ontvangt eerste Belgische LAG onderlosser 08-10-2019 | Nieuw Materieel BREE – LAG Trailers presenteerde vorig jaar op de IAA-beurs te Hannover zijn nieuwe onderlosser. Na …

Luchtvrachtsector lijdt onder handelsoorlog 09-10-2019 | Luchtvracht GENÈVE – De handelsspanningen en de afzwakking van de wereldeconomie…