Scholieren druipen af in Terneuzen, meisje (16) aangehouden voor oproepen tot vechtpartij – BN DeStem

De serviceafdeling is te bereiken op telefoonnummer 088 – 013 9920. De servicepagina kun je hier vinden. Klik hier om direct de Krant.bndestem.nl te lezen.

TERNEUZEN – De Politie Zeeland heeft woensdagmorgen op een school in Terneuzen een scholiere aangehouden op verdenking van opruiing. De verdachte is een 16-jarig meisje uit de gemeente Terneuzen.

Meisje aangehouden voor opruiing social media

Agenten kregen dinsdagmiddag informatie dat er een grote groep jongeren zich verzamelde in Terneuzen om met elkaar te gaan vechten. De aanleiding hiervoor zou mogelijk gaan om berichten die verspreid zijn via social media. Twee meisjes zouden ruzie hebben om een jongen. Politieagenten die ter plaatse gingen hebben zich in de buurt opgesteld en de jongeren gemaand naar huis te gaan. Daar gaven de jongeren ook gehoor aan. Rond 16.30 uur had de groep zich verspreid en was de rust wedergekeerd.

Er is door de politie een onderzoek ingesteld naar de verschillende berichten die zijn verspreid. Ook monitort de politie de berichtgeving over de vermeende vechtpartij op sociale media. Als de bron van deze (opruiende of anderszins strafbare) berichten bekend wordt dan zal overgegaan worden tot aanhouding. Meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.