Online sekschantage: profielfoto’s van meisjes uit Tilburg gebruikt op schimmige …

‘Gewone’ meisjes staan onlineWe starten het onderzoek na het zien van een Twitterprofiel dat zich voordoet als een donkerblond, jong meisje, dat graag in contact komt met mannen. We halen de foto’s door een zoekmachine en al snel blijkt dat de foto’s die voor het account worden gebruikt, niet van ‘haar’ blijken te zijn.

‘Het getal ligt hoger’Uit het onderzoek dat we doen, blijkt dat het getal inderdaad veel hoger zal liggen. Meisjes uit het hele land staan online, maar ook foto’s van meisjes uit Zweden en Amerika worden misbruikt. Dat velen van hen niet zullen weten dat ze online staan, lijkt zeker.Omroep Brabant komt vanmiddag met het verhaal van de meisjes, die hun profielfoto’s op internet zagen staan bij online ‘seksprofielen’.Wanneer de undercoverjournalist een afspraak wilde maken voor een date, moest in alle gevallen vooraf het geld worden overmaken. Gebeurde dat niet, dan werd het contact verbroken.Meisjes uit het hele land Uit het onderzoek blijkt dat het getal inderdaad veel hoger zal liggen. Meisjes uit het hele land staan online, maar ook foto’s van meisjes uit Zweden en Amerika worden misbruikt. Dat velen van hen niet zullen weten dat ze online staan, lijkt zeker.Vandaag werd bekend dat profielfoto’s van meisjes uit Brabant zijn misbruikt voor sekschantage op Twitter. Met foto’s van de meisjes proberen oplichters mannen te verleiden tot betaalde seks. De mannen die op de tweets ingaan, worden vervolgens gechanteerd met openbaarmaking.

Bekijk ook'Misselijkmakend': foto's 17-jarige Elodie gestolen voor sekstweetsProfielfoto's meisjes misbruikt voor sekschantage op Twitter Deel dit artikel: Twitter Facebook Google+ E-mail Whatsapp NOSNieuwsSportUitzendingenTeletekstInfoOver de NOSWerken bij de NOSContactJournalistieke verantwoordingHerstelrubriekOmbudsmanNOS-appsVolg de NOS Twitter Facebook Google Plus Instagram YouTube RSS Like op FacebookCookie-instellingenVoorwaarden en reglement© NOS 2017Naar bovenvar COMSCORE = “https://sb.scorecardresearch.com/b?c1=2&c2=17827132&ns_site=po-totaal&potag1=nosportal&potag2=nieuws&potag3=nos&potag4=nos&potag5=omroepportal&potag6=geen&potag7=geen&potag8=site&potag9=site&name=nos.artikel.2202050&nos_category=binnenland&nos_system_tag=geen&nos_title=wat-kan-je-doen-als-je-profielfoto-wordt-misbruikt-voor-sekschantage”;

‘Doe aangifte bij de politie’De politie laat dan ook weten aan Omroep Brabant geen meldingen te hebben ontvangen van mannen die op deze wijze zijn gedupeerd. Woordvoerder Eric Passchier roept de mannen op dat wel te doen: “Hoe meer aangiftes we over dit soort zaken binnenkrijgen, hoe alarmerender het bij ons wordt. Als niemand dit doet, kunnen we ook niets. Iedere aangifte telt in zo’n geval.”

meisjes uit Tilburg en Helmond is het al te laat. Wat kunnen zij nu nog doen?

Mannen gaan er veelvuldig op inWe zien dat de accounts maar één doel voor ogen hebben: geld afhandig maken van opgewonden mannen. Dat die mannen daar intrappen, blijkt uit verschillende gesprekken die we voeren met lustzoekers op Twitter. Naar verluidt zijn het er zeker honderd.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Controleer misbruikEngelfriet ziet in die onwetendheid ook een positieve kant. “Je kunt je afvragen: als je het niet doorhebt, hoeveel last heb je er dan van?”
We nemen contact op met onder andere ‘Sexy Bibi uit Breda’, ‘Naughty Kelly uit Den Bosch’ en ‘Esmeralda uit Tilburg’.Met de foto's proberen de criminelen mannen te verleiden tot bijvoorbeeld seksdates. Maar uiteindelijk worden deze mannen bedrogen en gechanteerd, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant.

Alles wijst er volgens de redactie op dat de accounts maar één doel voor ogen hebben: geld afhandig maken van opgewonden mannen. Dat die mannen daar intrappen, blijkt uit verschillende gesprekken die we voeren met lustzoekers op Twitter. Naar verluidt zijn het er zeker honderd.

Tilburg at Twitter: