Tilburgse Satudarah-broers blijven in de cel

Drie landelijke bestuursleden staan terecht, na hun aanhouding tijdens een grote politieactie in september. Een vierde bestuurslid is nog altijd voortvluchtig.

Volgens advocaat Erik Thomas, die een van de verdachten bijstaat, wordt het verhaal van de ‘bad standings’ alleen maar gebruikt om een zaak tegen het Satudarah-bestuur te kunnen beginnen. “Dit komt voort uit de politieke wil om motorclubs aan te pakken.”

Zo is volgens het OM in Spanje een chapter opgericht speciaal voor het afhandelen van drugstransacties. Getuigen zeggen dat via chapters in het buitenland werd gehandeld in xtc, cocaïne en hasj en dat veel Satudarah-leden wapens hebben.

Bad standing Ook zou Satudarah verdienen aan het afpersen van leden die in ‘bad standing’ de club moeten verlaten. Het OM heeft elf gevallen ontdekt waarbij leden hardhandig uit de club zijn gezet. Nadat ze uit de gratie waren gevallen, werden ze in elkaar geslagen, moesten ze hun motor afstaan en een boete van 5000 euro betalen.

De derde verdachte, Paul M. uit Maastricht, kreeg eerder vier jaar gevangenisstraf wegens wapenhandel. Het vierde bestuurslid, Michel Boer uit Enschede, staat op de nationale opsporingslijst.

Tilburg at Twitter: