Krijgt Tilburgse No Surrender-captain Denis vier jaar cel voor de kiezen?

De 66-jarige verdachte stelde loodsen ter beschikking en regelde vervoer voor de (voorbereiding van) productie van de drugs. Verder heeft hij begin 2016 vanuit België drugs naar Nederland gesmokkeld

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

De rollen De 38-jarige Denis nam een half jaar lang deel aan een criminele organisatie die structureel bezig was met de productie van en handel in synthetische drugs. Hij gaf instructies, maakte werkafspraken, regelde materialen en personeel en onderhield contacten. Daarmee had hij een faciliterende rol. Daarnaast is hij veroordeeld voor het bezit van ongeveer een kilo hennep en het bezit van een stroomstootwapen, taser, seinpistool en munitie.

Is een uitvaartverzekering echt nodig?

Dat is minder dan de vier jaar celstraf die het openbaar ministerie vijf weken geleden eiste. Dit meldt de rechtbank in Den Bosch donderdag. De rechtbank acht het bewezen dat hij deel nam aan een criminele organisatie die zich van september 2015 tot april 2016 bezighield met de productie van amfetamine en xtc. Een 45-jarige man krijgt 6 jaar cel voor de productie van deze drugs. Een 66-jarige man moet voor zijn aandeel in de productie een celstraf uitzitten van 30 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een vierde verdachte wordt vrijgesproken van betrokkenheid.

Tilburg at Twitter: