Reusachtig doolhof komt jarenlang naar Tilburgse binnenstad: ‘Alsof je door een …

Een psychedelisch labyrint van 400 m2, bomvol kunst en een hoog Alice in Wonderland gehalte. Halverwege 2019 opent er een nieuwe toeristische trekpleister in de Tilburgse binnenstad. De locatie is nog geheim en de officiële naam is nog onbekend. Organisator Joep van Gorp noemt het een surrealistisch doolhof.

Tilburg is na Berlijn de eerstvolgende stad waar het project wordt gerealiseerd. Volgens initiatiefnemer Joep (eigenaar van cultureel bureau Qanvas en organisator van festival Aus Berlin) wordt het een culturele hotspot voor (inter)nationale bezoekers. Je kunt het bezoek en de community eromheen vergelijken met escaperooms. “Ook hier zijn community’s rondom ontstaan die staan te popelen om naar een nieuw doolhof te gaan.”

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

Een project van één miljoen euro Of de Tilburgse variant het kleine zusje wordt van Peristal in Berlijn? “Nee juist het grote zusje. Qua vierkante meters is het bijna twee keer zo groot.” Het wordt een project met internationale allure, gesteund door lokale, regionale en landelijke partijen. Dat dit een project van groots formaat is, blijkt al wel uit de donaties: 1 miljoen euro. Volgens Joep is dit project een one-of-a-kind. “Kunst en leisure worden zelden bij elkaar gebracht. Er bestaat niet iets soortgelijks op deze schaal.”

Wekelijks het leukste nieuws en de beste uitgaanstips gratis in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.


Tilburg at Twitter: