Tim uit Berlijn bouwt een enorm labyrint in Tilburg

Een psychedelisch labyrint van 400 m2, bomvol kunst en een hoog Alice in Wonderland gehalte. Halverwege 2019 opent er een nieuwe toeristische trekpleister in de Tilburgse binnenstad. De locatie is nog geheim en de officiële naam is nog onbekend. Organisator Joep van Gorp noemt het een surrealistisch doolhof.
Wekelijks het leukste nieuws en de beste uitgaanstips gratis in je mailbox? Abonneer je op de gratis nieuwsbrief.

Berlijns project in Tilburg Joep is na zijn ervaring in Berlijn meteen verkocht, neemt contact op met de kunstenaar en gaat aan de slag. Tilburg was voor hem een logische keuze. “De stad is rauw. Het is geen mooie stad, maar er wordt hier wel heel veel georganiseerd en geëxperimenteerd. Dit is een plek waar het gebeurt. En daar sluit dit naadloos bij aan.”

Tilburg is na Berlijn de eerstvolgende stad waar het project wordt gerealiseerd. Volgens initiatiefnemer Joep (eigenaar van cultureel bureau Qanvas en organisator van festival Aus Berlin) wordt het een culturele hotspot voor (inter)nationale bezoekers. Je kunt het bezoek en de community eromheen vergelijken met escaperooms. “Ook hier zijn community’s rondom ontstaan die staan te popelen om naar een nieuw doolhof te gaan.”

Afbeelding: Karmanoia ‘Als er een hemel bestaat, ben ik er geweest’ “Je kunt het zien als een wereldreis. Je weet niet wat je kunt verwachten, het is spannend en het doet iets met je. Je komt soms in hele duistere donkere plekken, en daarna word je beloond met een fantastisch mooie omgeving.” Als hij Peristal binnen gaat, komt hij in een ‘krater’ met aaneensluitend een gangenstelsel. Hij vindt de uitgang al snel, maar besluit nog even te blijven. “Bijna één uur lang werden mijn emoties alle kanten op gestuurd, tot ik uiteindelijk de ‘white room’ vond. Ik ben niet gelovig, maar als er een hemel bestaat dan ben ik er geweest.”


Tilburg at Twitter: