Omstreden Turks-Duitse boksclub Osmanen Germania geweerd uit Tilburg

Omstreden Turks-Duitse boksclub Osmanen Germania geweerd uit Tilburg
Omstreden Turks-Duitse boksclub Osmanen Germania geweerd uit Tilburg
Volgens de gemeente Tilburg past de weigering van de club in de lijn om ook motorclubs buiten de deur te houden.

Menu‌‌Mijn nieuwsMijn leeslijstAbonneerMijn profielService en contactUitloggenVoorpaginaNieuwsSportWinterspelenEntertainmentFinancieelMeerWat U ZegtTechColumnsVrijPartnercontentVideoZoekenKijk ook opNieuws/Binnenland1640202BinnenlandTilburg weert Turks-Duitse boksclub07 feb. 2018 in BINNENLANDKopieer naar clipboardVolgens de gemeente Tilburg past de weigering van de club in de lijn om ook motorclubs buiten de deur te houden.

Osmanen Germania is een organisatie met de kenmerken van een motorclub. De leden dragen hesjes die lijken op die van motorclubs. In Duitsland is Osmanen Germania in verband gebracht met nationalistisch geweld tegen een vergelijkbare Koerdische club.
Volgens de gemeente Tilburg past de weigering van de club in de lijn om ook motorclubs buiten de deur te houden. Motorclub No Surrender is al uit Tilburg vertrokken en de gemeente probeert ook Satudarah naar buiten te werken.

Over de Turkse vechtsportclub heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) eerder zijn zorgen geuit. Volgens zijn laatste dreigingsbeeld manifesteren dergelijke clubs zich tegenwoordig nog slechts online.


Tilburg at Twitter: