Grote problemen op A58 bij Tilburg door brandende auto en ongeluk in kijkersfile

TILBURG – De A58 bij Tilburg-Reeshof richting Eindhoven is woensdagochtend enige tijd afgesloten geweest vanwege een brandende auto. In de kijkersfile aan de andere kant van de weg richting Breda gebeurde vervolgens een ongeluk, waardoor ook die rijbaan werd afgesloten.

Tussen Bavel en Tilburg Centrum-West ontstond een flinke file met een vertraging van ruim een halfuur. Ter hoogte van knooppunt Sint Annabosch werd een omleiding ingesteld. 

Rijkswaterstaat gaf de rijstroken richting Breda rond kwart over negen vrij. Een halfuur later werd ook de rijbaan richting Tilburg weer vrijgegeven.

Rijkswaterstaat hoopt de weg rond 15:30 uur te kunnen vrijgeven. Net voor aanvang van de avondspits dus. “Geluk” bij een ongeluk, vanwege het Carnaval is het op de Brabantse wegen niet zo heel druk vandaag. Maar een alternatieve route kiezen kan op dit moment zeker geen kwaad.

Lange files op A58 bij Tilburg na autobrand en kijkersfile-ongeluk

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

Weggebruikers op de A58 vanuit Breda richting Tilburg komen woensdagochtend flink in de file van 9 kilometer te staan door een personenauto die in brand is gevlogen tussen Tilburg-Reeshof en Tilburg Centrum-West. De rechterrijstrook is daar dicht. Je moet rekening houden met veel vertraging. Je kunt het beste een alternatieve route nemen zoals je kunt zien in onze tweet.

Update 13:40 uurOp de A58 Breda -> Tilburg is inmiddels ook een kijkersfile van 4 km ontstaan tussen het knooppunt Galder en het knooppunt Sint Annabosch. De file achter het ongeval is drie kilometer aangegroeid.

Flinke rookwolken op de #A58 naar Tilburg vanuit Breda door autobrand. Weg is DICHT bij Tilburg-Centrum-West. Omrijden via A27, A59 en N261. #file pic.twitter.com/Cp3UG1iR06

De autobrand zorgde meteen voor veel bekijks door weggebruikers vanuit Tilburg richting Breda. De zogenaamde kijkersfile ontstond al snel en in deze file gebeurde ook nog eens een ongeval. De rijstroken van de A58 tussen Tilburg Centrum-West en Tilburg-Reeshof zijn afgesloten en het verkeer gaat nu over de vluchtstrook. Rijkswaterstaat hoopt de rijstroken richting Breda rond 09.15 uur vrij te hebben.

Er stond ‘s middags een file tussen Bavel en Ulvenhout. Op de A58 tussen Breda en Tilburg ontstond een kijkersfile van vier kilometer tussen knooppunt Galder en knooppunt Sint Annabosch. Ook verkeer op de aansluitende A27 ondervond hinder door de afgesloten rijbaan, meldt de VID. De problemen zijn in inmiddels weer voorbij. 

De rijbaan richting Tilburg zal naar verwachting rond 10.00 uur worden vrijgegeven.

Richting Breda is de weg weer vrij, je moet nog wel rekening houden met een vertraging van een klein kwartier.

Op de hoogte blijven van het nieuws in Brabant? Meld je aan voor de dagelijkse nieuwsbrief!

Richting Tilburg is de weg eerder dan verwacht vrij. Je kunt de rijbaan weer volop gebruiken.

De woensdagmiddag en -avond vaak wat drukker dan ‘s ochtends, maar grote problemen verwachten we niet. In het zuiden is het nog altijd rustig vanwege de carnavalsvakantie.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

In het zuiden is het nog rustig vanwege de carnavalsvakantie. We verwachten dus minder drukte op de wegen. In de vroege ochtend kan in de oostelijke helft van het land enige uren (natte) sneeuw vallen.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.


Tilburg at Twitter: